vrijdag 8 april 2011

Tienduizenden mensen moeten maandelijks geld lenen om rond te kunnen komen

Tienduizenden mensen moeten maandelijks geld lenen om rond te kunnen komen. Dat blijkt uit een peiling die FNV Bondgenoten heeft gehouden onder een kleine tweeduizend leden die werkzaam zijn in de minderbetaalde beroepen, zoals de schoonnmaak, de taxi-sector, supermarkten, de postbezorging en het uitzendwerk.

Van deze mensen verdienen de meeste minder dan 1750 euro netto per maand. Door hun uitgave patroon, kan 1 op de 3 niet jaarlijks met vakantie. 1 op de 6 moet maandelijks geld lenen om het hoofd boven water te houden.

Omdat het om zoveel mensen gaat is het ook niet vreemd dat er inmiddels al heel wat websites zijn die helpen om goed rond te komen met minder geld, die helpen om geld te besparen. Type op google het volgende maar eens in: geld besparen tips.

Voordat je geld gaat lenen is het goed om deze tips te lezen en er op zijn minst een paar te gebruiken. Van een BKR registratie word je tenslotte ook niet blij...

2 opmerkingen:

Corné zei

Ben ik nu het spoor bijster, of is € 1750,= !NETTO! (dus ruim boven de € 3000,- bruto) gewoon veel geld? Dat terwijl € 1520,-BRUTO excl. € 112,- vakantietoeslag het minimum is voor 23 jaar en ouder in de vervoerssector.

024AB zei

Zonder meer durf ik te stellen dat door de belastingdienst die een aantal jaren geleden de rente als aftrekpost in de belastingaangifte opgenomen kon worden heeft afgeschaft veel mensen in de problemen zijn gekomen.
De tijdsduur die men zelf had berekent voor de afbetaling van de lening is daardoor verlengt en de inkomsten zijn achter gebleven door bevriezing van lonen en uitkeringen.
Zou men de HRA afschaffen dan is het leed niet meer te overzien.