zaterdag 22 mei 2010

Wat is eigenlijk de definitie van de 'beste groenten'?


Wat is eigenlijk de definitie van de 'beste groenten'? Uit het artikel in de telegraaf blijkt dat dat volgens de Consumentenbond de smaak en het uiterlijk betekent. Verder in het artikel wordt gemeld dat bepaalde supermarkten (zoals de Aldi, Lidl, Digros, Albert Hein) de beste groenten hebben omdat zij "beste prijs-kwaliteitverhouding" hebben.

De kop van het artikel brengt menig lezer op het verkeerde been, en zelfs de inhoud van het artikel en daarmee ook de inhoud van het onderzoek misleiden de lezer. De beste groenten zijn groenten die goed zijn, goed van smaak, maar vooral goed van inhoud. Dus geen troep erin. Dat ze er mooi uitzien, mag, maar dat mag zeker niet bepalend zijn. Hoewel veel consumenten denken dat de buitenkant bepalend is voor de binnenkant is dat zeker niet het geval. Sterker nog, groenten die minder troep bevatten, zullen er vaak minder mooi uitzien en andersom. Daarmee zouden juist de groentes die minder mooi zijn, beter zijn.

Vreemd dat de Consumentenbond zich laat verleiden door het uiterlijk van groenten en dat ze denkt daarmee een goed onderzoek te hebben.

Geen opmerkingen: