maandag 7 juni 2010

Aanpassingen aan de hypotheekrente-aftrek wordt een steeds serieuzere optie van het nieuwe kabinet

Aanpassingen aan de hypotheekrente-aftrek wordt een steeds serieuzere optie van het nieuwe kabinet. Vooral nu duidelijk is dat er weinig weerstand is vanuit het land. Je zou verwachten dat die weerstand er onder de huiseigenaren zou zijn, maar uit een peiling van Vereniging Eigen huis (VEH), blijkt anders. Aan deze peiling deden 118.000 woningbezitters en 3000 huurders mee.

Niet heilig
Voor de deelnemers aan de peiling is de aftrek dus niet heilig, maar 90 procent vindt wel dat de politieke discussie dan ook moet gaan over andere onderwerpen die te maken hebben met het huizenbezit. Het gaat dan onder meer over de overdrachtsbelasting die betaald moet worden bij de aanschaf van een bestaande woning.

Verkiezingen
De VEH hield de peiling in april naar aanleiding van de onzekerheid die er is rond de aftrek in de aanloop naar de verkiezingen op 9 juni.
Uit de peiling blijkt dat 83 procent van de woningbezitters de verkoopbaarheid van hun huis als een probleem ziet. Ook ziet 58 procent het als een probleem dat starters moeilijk aan een woning kunnen komen.

D66
D66-lijsttrekker Alexander Pechtold zei woensdagavond in het lijsttrekkersdebat in Carré dat D66 niet in een kabinet stapt dat niet bereid is de woningmarkt aan te pakken. Daarmee wordt ook een toont gezet voor het aanpakken van de hypotheekrente aftrek. Volgens D66 valt er zelfs met het CDA over te praten.

Geen opmerkingen: