dinsdag 28 februari 2012

Ben Woldring vertelt hoe we kunnen voorkomen dat we gemiddeld 60 euro per jaar meer moeten betalen voor onze energierekening

Goedkope energie

Goedkope energie

Ben Woldring vertelt op de telegraaf site hoe we kunnen voorkomen dat we per 1 juli gemiddeld 60 euro per jaar meer moeten betalen voor onze energierekening.

Want door de hogere olieprijs en door de €23 hogere energiebelasting zal de energierekening voor de gemiddelde Nederlander stijgen met €5 per maand. Verder is de gemiddelde gasrekening een stuk hoger omdat de koude winter zorgt voor +/- 20% meer verbruik.

Dat lijkt niet veel, maar dat is toch €60 per jaar en als je soms nog in guldens rekent: 11 gulden per maand en 132 gulden per jaar. Daar kun je best wat leukers voor doen dan het salaris betalen van de directeur van jou energieleverancier!

Woldring geeft het advies om over te stappen naar een goedkopere leverancier. Zoek op internet naar vergelijkingssite om te zien waar je het voordeligst uit bent. Google op 'goedkope energie', 'energie vergelijken' of 'energie prijzen' en bezoek meerdere vergelijkingssites om uit te zoeken waar je het beste uit bent.

Misschien is het in jouw geval wel slimmer om een houtkachel te hebben en gewoon elk jaar wat goedkoop haardhout te kopen.

26 opmerkingen:

Anoniem zei

Kun je ook overstappen als je nog een contract van een jaar moet uitzitten (had 3 jaar vast, moet dus nog een jaar). Maar dat waren destijds bij afsluiting veel lagere prijzen. wat is wijsheid?

Anoniem zei

Ik heb net mijn energieleverancier gebeld (Greenchoice). Zit nu op 1,5 jaar van een 3 jaar contract. Ik heb per 1 juni een nieuw contract voor 3 jaar kunnen afsluiten tegen de voorwaarden van mijn huidige contract.

Ik zou dus even bellen met je energie leverancier en een nieuw 3 jarig contract afsluiten.

Anoniem zei

ik zou de tarieven niet vast zetten. want zoals je ziet door verananderingen opde groothandels markt kan de prijs soms nadelig uitvallen en ander keer gunstig. net als de nem roept zet je tarief vast voro de jaar want de prijzen gaan alleen maar stijgen. vandaag 6 mei is een bericht in de telegraaf gezet dat de olieprijs hard onderuit gaat. en als je de prijs vastzet betaal je ook risicogelden. dus ik zeg gewoon lekker met de marktontwikkelingen meegaan. dat is het meest gunstige voor de consument

Energie vergelijken zei

De gasprijzen gaan per 1 juli 2011 met gemiddeld 16 procent om hoog, stroom 8 procent. Dus iedereen in Nederland gaat straks meer betalen voor energie. Of je nu wel of niet overstapt. Dat maakt niet uit. De kosten die energieleveranciers maken per klant zijn wel 50 euro per overstap of per sale. Hoe je het wens of keert, die 50 euro moet zoiezo worden betaald.

willem de waard zei

Investeer in thermisch ondergoed en stook deze winter een paar graden lager.

Anoniem zei

met verbazing zie ik overheidsmedewerkers in een kantoor braden met 24oC,winkels met de deuren open en de kanonnen op 10,particulieren met de ramen open,en met de kachel op vol gas zitten genieten.Niet zo gek dat de rekening op die manier niet te betalen is.

Anoniem zei

dit is goed mogelijk,gewoon op zondagen meer naar de kerk,schoonouders of verenigingen gaan.Lekker op zondagen de kachel uit,15% scheelt het altijd.

Anoniem zei

sjonge sjonge wat een advies zeg ,alsof we dat zelf niet wisten om te gaan vergelijken.

Anoniem zei

nou ik stook niet jas an decken om will niet heele bijstand kwijht zijn an vaste lasten heb nu 19 euro wat ik beaal voor gas een licht in de maand

tinus zei

kijk hier vergelijk daar,jaja laat je niet gek maken.als je echt iets wil besparen ipv een paar tientjes die je later toch weer mag betalen hier een echte tip GA ISOLEREN.ik weet het ,tis een investering maar wel eentje die echt U iets bespaart.de rest is typisch marktwerking,je iets laten kopen waar je geen f... aan hebt als puntje bij paaltje komt.

Anoniem zei

Ga lekker op een terras zitten bij -10 graden in je t-shirt, lekker elektrish verwarmd met 10 badkamerstralers van 6 kilowatt elk
Gloeilampen mogen niet verkocht worden ivm co2 uitstoot...wat een land....

Anoniem zei

Als we gewoon die privatisering een terug draaien, dan heb je geen last meer van die torenhoge salarissen en bonussen!!!! kan de nota drastisch omlaag!

Rogier zei

Kon dat maar inderdaad, het is zo ook gegaan met de trein, de zorgverzekering en andere overheidsinstellingen. En ze deden dit om de marktwerking en concurentie, zeiden ze.
En alles blijft omhoog gaan, een goede regering zou een halt toeroepen aan deze verhogingen, maar de regering van tegenwoordig is meer bezig om het beste kindje van de klas te worden in Europa en ons als melk-koe aan het gebruiken, om het te verwezelijken.
Uiteindelijk moeten toch onze lonen omhoog om enige koopkracht te blijven houden een daar snijden bedrijven zich dan eindelijk zelf in de vingers. Ook concureren tegen produkten die gemaakt worden in arme landen met lage lonen, is op deze manier niet meer te doen, dus op de lange loop, zijn we het gewoon aan het verliezen, naar mijn mening. Knappe koppen daar in Deen Haag ;-p ...

Anoniem zei

heb ik geen last van betaal sinds jaren 19 euro in de maand vor stroom een gas samen ga met jas an zitten bij mij gaat geen kachel an won in een oud bovenwoning ontzettend schlecht geisolierd leef op het bestandsminimum eer is meer in het leven dan vaste lasten ga op bed als ik het koud heb een kijk dan tv op bed

Anoniem zei

Je kunt ook net als Ijsbrand de Vries een kamerjasje aantrekken !! bespaart ook heel veel.. Zor er voor dat de temperatuur ongeveer 14 graden is dan heb je nog een droge lucht..

Anoniem zei

nou ik isolier geen huur woning betaal noch geen 20 euro in de maand voor strom een gas samen kijk sinds 5 jaar geen tv meer geen lampen an maar kaarsen op bed met de kou eer is meer in het leven dan vaste lasten

Anoniem zei

koude winter....hoe bedoel je

Anoniem zei

@ Anoniem die met een deken om zit , je zwetst uit je nek! Je plaatste al een paar keer dezelfde soort berichten, met precies dezelfde taalfouten. De ene keer heb je geen televisie, en de andere keer zeg je dat je op bed tv kijkt, beetje last van pathologisch leugenachtig gedrag?
En 19 euro per maand lieg je ook, want al gebruik je zero, dan nog ben je sowieso meer kwijt aan leveringskosten en andere heffingen.

Energievergelijker zei

Energie vergelijken op google? Jeetje, Ik zie meteen 1001 energievergelijkers. Kan je niet een website maken die energievergelijkers kan vergelijken? Energievergelijkers.com ofzo? Misschien een idee voor iemand die websites kan bouwen?

trucker zei

ik ken de man die 19 euro betald in de maand bank afschrift zien soms een deze man kijkt geen tv behalve heel weinig films op pc dus

scaniafan zei

bij mij in huis was deze winter noch geen kachel an een avonds ziet ik bij kaarslicht

jonny zei

nou ik stook mooi niet daar bezuinig ik op om rond te komen leef von 873 in de maand netto

Anoniem zei

Wij slapen tegenwoordig met onze buren in een bed, hebben veeel plezier, en sparen veel geld.

Anoniem zei

Je hoeft niet persé alleen te sparen op je ernergierekeing. Er zijn talloze andere mogelijkheden om te sparen op bijv.: je telefoonrekening als je via het internet telefoneert, je waterrekening als je regenwater inzet voor de wc-spoeling, je eigen brood bakt dan kost een brood van 750Gr maar Euro 0,59 ipv Euro 1,79. Dit zijn maar enkele (de eenvoudigste) voorbeelden. Alleen hiermee kan je ca. Euro 1000,00 per jaar sparen.
En als je dan geen vuurwerk of sigaretten meer koopt, dan spaar je nog meer.

Anoniem zei

Hoe neutraal is Ben Woldring.
Deze man verdient met zijn website aan overstappers. Het is eigenlijk een soort hypotheek verstrekker die provisie op strijkt per afgesloten nieuw contract.
De besparing zit alleen in de energie levering. De grootste kostenpost transport en belasting licht vast.
Sluit geen meer jarige contracten af, energie levering zal alleen maar goedkoper worden door alternatieve energie bronnen

Anoniem zei

Iedereen die een website exploiteert verdiend daaraan. Dat is niet erg! Het probleem begint pas wanneer men begint te zeiken dat de maker teveel verdiend. Het is als een gegeven paard in de bek kijken en het daarna een schop na geven.