maandag 7 juni 2010

Brandend vliegtuig vloog op 100 meter hoogte in de buurt van Schiphol

Zondagavond 6 juni 2010 vloog een brandend vliegtuig op 100 meter hoogte in de buurt van Schiphol. Dit toestel van Royal Air Maroc heeft na brand in een motor een noodlanding moeten maken. Na een mayday mayday van de piloten werd groot alarm geslagen en rukten de hulpdiensten met groot materieel uit. Velen moeten gedacht hebben aan de zondag 4 oktober 1992 toen het vliegtuig van El Al boven Amsterdam in de problemen kwam en zich in een flat in de Bijlmer boorde. Toen waren er 43 doden. Nu gelukkig geen enkele. Het toestel kon de noodlanding op de Polderbaan goed maken en staat nu veilig aan de grond. Er zijn geen gewonden gevallen door de noodlanding en alle 162 passagiers en bemanningsleden zijn met bussen vanaf de Polderbaan naar de luchthaven vervoerd.

De Boeing 737-400, met bestemming Nador, raakte kort na opstijgen vanaf Schiphol in de problemen. Het toestel vloog vervolgens nog een laag rondje over Haarlem en keerde daarna terug naar Schiphol.

1 opmerking:

erwin zei

Heb em niet gezien maar wel gehoord!Hij ging recht over het complex waar ik woon en dacht even dat ie niet over die 6 verdiepingen zou komen. Het geluid deed me op een bepaald moment denken aan die scene in 'War of the worlds' - waar dat toestel neerstort. Een geluid van hoge toeren en een toestel dat niet opstijgt maar juist lijkt te dalen. Overvliegen doen ze hier wel eens vaker maar is incidenteel. Zoals deze dat nu deed was echt heel abnormaal en uitzonderlijk.

E.Eliveld