vrijdag 18 juni 2010

De PvdA en Job Cohen lijken precies te krijgen ze willen

De PvdA en Job Cohen lijken precies te krijgen ze willen. Regeren, maar niet met de PVV en ook niet met het CDA. Cohen heeft voor de verkiezingen al heel duidelijk gemaakt dat hij wil regeren, maar niet met de PVV. Nu de onderhandelingen tussen PVV en de VVD zijn stukgelopen, komen andere partijen zoals de PvdA heel duidelijk in beeld. In plaats van de PVV. Daar hoeft Cohen nu dus geen rekening mee te houden. Wel moet hij rekening houden met het CDA. En dat doet Cohen dan ook heel duidelijk. Hij heeft aan Uri Rosenthal duidelijk gemaakt hoe hij denkt over VVD, PvdA en CDA: „Daarvan heb ik gezegd dat ik dat niet wil”.

Rutte denkt daar anders over; die wil nog wel voor deze combinatie gaan.

Cohen pleitte bij Rosenthal opnieuw voor een Paars-pluskabinet, met daarin VVD, PvdA, D66 en GroenLinks. Cohen wees erop dat in die combinatie drie partijen zitten die winst hebben geboekt.


De PvdA werd in de afgelopen verkiezingen nipt de tweede partij van Nederland. Met maar een zetel minder dan de VVD die voor het eerst in haar bestaan de grootste partij van Nederland werd. De twee grootste partijen van Nederland in de regering, aangevult met een paar kleinere, is inmiddels een reele optie aan het worden

Geen opmerkingen: