donderdag 11 november 2010

Een prettige vakantie toegewenst, maar we willen eerst nog even 15% extra in rekening brengen!

Een prettige vakantie toegewenst, maar we willen eerst nog even 15% extra in rekening brengen! Dat is kortweg de boodschap die verschillende reisbureaus hebben voor hun klanten.

Klanten die dachten dat het bedrag dat ze waren overeengekomen met het reisburo het uiteindelijke bedrag zou zijn, maar die nu compleet voor het blok gezet worden door dat reisbureau. Het is alsof je een auto koopt van 20.000 euro en op het moment dat je deze gaat ophalen zegt de dealer tegen je: 'Als je ook de sleutel wilt hebben moet je nog 3000 euro betalen'. Dat is complete waanzin.

De reisbureau's die dat doen zijn tot nu toe: Travel Trend, Talisman en Incento. Oftewel mijden deze reisbureaus. Laat ze maar merken dat dit soort akties niet kunnen. Het erge van het verhaal is trouwens dat de ANVR het prima vindt. Deze organiatie laat vaak genoeg bekendmaken dat ze er voor de reiziger zijn, maar daar is nu helemaal niets van de merken. De ANVR heeft boekingsregels die toestaan dat de reisorganisaties mogen de verhoging in rekening brengen.

De reden is volgens deze reisorganisaties dat ze door de fors gestegen dollarkoers sinds april in financiële problemen zijn geraakt. De waarheid is echter dat dat komt omdat ZIJ verzuimd hebben het koersrisico ten opzichte van de weggezakte euro af te dekken. Voor hun fout moet de klant nu opdraaien!

Geen opmerkingen: