dinsdag 8 juni 2010

Joran van der Sloot bekent huilend de moord op Stephany Flores


Volgens de Amerikaanse nieuwszender CNN heeft Joran van de Sloot de moord op Stephany Flores bekend. De aanleiding voor de moord was dat Stephany op de laptop van Joran aan het neuzen was en er daarbij achter kwam dat Joran in verband wordt gebracht met de dood van Natalee Holloway. Toen Joran daarachter kwam flipte hij en er onstond een heftige ruzie waarbij de nek van Stephany brak. Bij zijn bekentenis zou hij hebben gezegd: „Het meisje heeft zich gemengd in mijn privéleven. Zij had het recht niet.”


Joran doet deze bekentenis omdat handelen in noodweer een lagere straf oplevert. En daar heeft hij natuurlijk de krokodillentranen voor gehuild. Dan lijkt zijn moord meer op noodweer. Voor moord staat maximaal 35 jaar. Voor noodweer staat 6 tot 20 jaar. In het meest gunstige geval hoeft hij maar 6 jaar te zitten.


Het kan ook zijn dat Joran morgen weer een andere verklaring heeft. Maar of ze daar in Peru net zo slap mee omgaan als in Nederland is niet te verwachten. Joran staat nu een lange zit in de ''hel op aarde'' te wachten.

5 opmerkingen:

Dayenne zei

lekker voor hem heb geen medelijden met hem maar met stephany en natalee,

Dat hij die fijne straf maar lekker uit mag zitten

agnesve zei

Maar Waar zijn dan de videobeelden van het hotel toen hij om koffie en broodjes ging?
Volgens verklaringen zou hij die bij een benzinestation zijn gaan halen.
Die beelden moeten er dan toch ook zijn?

Ragdolls zei

Dat vraag ik me ook al die tijd al af.
Ook vraag ik me af waarom / hoe het kan dat een pokeraar die ooit eens aan eenzelfde vrije pokertafel gezeten heeft als, de voor hem onbekende Stephanie en Joran (maar kennelijk wel het tel.nr. van Joran op zijn eigen mobieltje heeft staan), de politie 'getipt' heeft (voor wat? omdat hij een paar, voor hem, totaal onbekende mensen enkele dagen niet gezien heeft?)
Ook vreemd dat er al die dagen niemand in het hotel ooit in de kamer is geweest? Je mag aannemen dat de beveiligingsbeelden van alle ca. 70 uren van seconde tot seconde van al die tijd dat Joran niet in het hotel is geweest zijn bekeken?
enz. enz. De berichtgevingen rammelen aan alle kanten ...
Toch triestig dat er weer een moord gepleegd is.

Youri zei

Dit onderzoek is op allle fronten een lachertje. Iemand die bij een vorige aanhouding 90 dagen zijn mond heeft gehouden doet een bekentenis, in zo´n korte tijd, zonder advocaat erbij? Hoe kan de politie een shirt vinden met bloedsporen erop? zou de dader die niet al lang hebben vernietigd, zeker iemand als Y? Het is een high-profile zaak en iedereen die erbij betrokken is wil zijn/haar 15 minutes of fame. Zelfs PRdV wil dit niet verder onderzoeken omdat Y wel eens onschuldig zou kunnen zijn. Hoe komt het trouwens dat Nathalee H zo in het nieuws blijft? Omdat ze als blank meisje verdween op een ´zwart´ eiland? En dan weer die moeder ... ugh! Hoeveel moorden op vrouwen hoor je niets meer van, zeker in de VS? Als Y schuldig is, verdient hij ALLES wat hem toekomt maar het moet wel tot op de bodem worden uitgezocht. Wat ik typerend vind is dat er wordt gezegd dat de politie nog niet veel loslaat ... Wat laten ze dan nog niet los? Alles is al in de media gegooid. Tevens zijn er berichten dat Y tegen zijn moeder heeft gezegd dat hij anders wordt behandeld wanneer de camera´s uitstaan. Dat geloof ik ook! En nu wordt hij ald nederlander aan zijn lot overgelaten terwijl wij drugsrunners, -handelaren etc etc allemaal terughalen. Hoeveel mensen zouden er zijn gestorven doordat deze nederlanders die troep aan de man brengen? Ik heb geen medelijden of sympathie voor Y maar als mens vind ik wel dat ook hij volgens de wet moet worden behandeld en niet als ´the one that got away´. Natuurlijk is het verschrikkelijk dat er 2 meisjes zijn vermoord maar niet minder dan voor elk ander meisje dat door een misdrijf is omgekomen!! Of is iemand die geen rijke, invloedrijke ouders heeft, die niet een vakantie kan vieren op een tropisch eiland of als een bezetene kan gokken, minder belangrijk...?

ANOLI zei

Het zal wel wezen dat het meisje de opdracht heeft gekregen zijn laptop te doorzoeken,dat doe je niet zomaar op een eerste date!!Joran zal wel in de gaten gehouden zijn door de Amerikanen en dat meisje zal lokaas geweest zijn,lekker dan,maximaal bloeden die dikke loser!!Hoop dat hij veel sex krijgt in de gevangenis,zal uiteindelijk die vieze smile van zijn bek verdwijnen!!

Ilona.