vrijdag 25 juni 2010

Rosenthal wipt PVV uit de volgende coalitiegesprekken en daarmee uit een volgend kabinet

Informateur Rosenthal wipt de PVV van Wilders uit de volgende coalitiegesprekken en daarmee zorgt hij ook dat de PVV niet in een volgend kabinet kan komen. Hij ziet vooral mogelijkheden voor een middenkabinet. Een kabinet dat rechts georienteerd is met de PVV en de VVD behoort volgens hem niet tot de mogelijkheden. En daarmee is Wilders het uiteraard niet eens. Hij is woedend dat zijn partij, ondanks de megawint, buitenspel wordt gezet.

"Onvoorstelbaar en schandalig", liet Wilders in Den Haag weten. "Het is een belediging van de PVV-kiezer. De PVV als grootste overwinnaar en anderhalf miljoen kiezers worden letterlijk buitenspel gezet terwijl er niet eens is gesproken met CDA en VVD over een coalitie van VVD, PVV en CDA.”

De VVD heeft als voorkeur een samenwerking met CDA en PvdA. De PvdA juist niet, die wil voor paarsplus gaan. Wilders heeft het over een 'cordon sanintaire'.

Wie dat als informateur gaat doen is nog niet bekend. Rosenthal heeft Beatrix geadviseerd één of twee nieuwe informateurs te benoemen uit de VVD en/of de PvdA om een kabinet uit dat 'brede midden' te gaan onderzoeken.

Geen opmerkingen: