dinsdag 15 juni 2010

Vuvuzela (klinkt als: bijenzwerm) leidt tot veel ophef onder voetballiefhebbers

De Vuvuzela leidt tot veel ophef onder voetballiefhebbers. Veel TV-kijkers hebben geklaagd dat ze dol worden van het geluid dat klinkt als een een bijenzwerm in de woonkamer. Heb je net een mooie 40 inch LED tv aangeschaft, waarmee je het WK op je platte tv scherm kunt zien, moet je het of zonder geluid doen of anderhalf uur luisteren naar het commenaar van duizenden bijen. Want dat lijkt nog het enige wat je hoort.

De NOS heeft besloten om het stadiongeluid te dimmen, maar nu doen andere tv zenders dat ook. De BBC bijvoorbeeld, ontving meer dan 220 klachten en bekijkt nu of het een 'vuvuzelavrij' WK voetbal kan uitzenden, meldden Britse media maandagavond.

Aan de andere kant zijn er genoeg mensen die helemaal wild worden van het bijzondere geluid van de vuvuzela. In Europa zijn er al 1.5 miljoen van verkocht.

Veel mensen krijgen er geen genoeg van en willen zelfs de vuvuzela als ringtone. „Het is zo'n verschrikkelijk geluid dat het eigenlijk geweldig is.” In ruim vijftig landen staat het 'Nederlandse' initiatief op nummer één in de download top tien van Apple.

Geen opmerkingen: