woensdag 7 juli 2010

Alle binnenlandse EN buitenlandse kranten zijn lovend over de prestaties van Oranje!

Alle binnenlandse EN buitenlandse kranten zijn lovend over de prestaties van Oranje! En terecht, want Oranje staat in de finale van het WK voetbal 2010. Dat is iets waarmee de spelers geschiedenis hebben geschreven. Zelfs als ze die finale verliezen is het een prestatie en geschiedenis. Zelfs nu nog hebben we het over de finales van 1974 en 1978. Dat is 36 en 32 jaar geleden. Over 36 jaar wordt er nog over deze finale van het WK voetbal in Zuid Afrika geschreven en gesproken.


Nu schrijven de kranten nog over de halve finale van Nederland tegen Uruguay. Een spannend duel, maar wel met een terechte winnaar: Nederland.


Het Engelse News of the World noemt Sneijder door zijn prima spel 'Mogelijk de wereldvoetballer van het jaar'.


L'Equipe uit Frankrijk zegt: "Na Brazilië moest nu ook Uruguay eraan geloven. Nederland maakt zich op voor de derde WK-finale uit de geschiedenis.”


En Het Laatste Nieuws uit België: "... Tot daar ene Lambertus van Marwijk aan het hoofd van Oranje kwam. Weg grootspraak, weg totaalvoetbal, weg spektakel ook. Maar welkom die WK-finale. Als enige land in Zuid-Afrika wist Nederland al zijn matchen tot dusver te winnen.”


"In 1978 verloor Oranje met 3-1 van Argentinië en in 1974 met 2-1 van ons. Het beslissende doelpunt werd toen gemaakt door Gerd Müller. Goed voor ons dat er nu weer een Müller in ons team zit...”, verwijst de Duitse krant Bild naar Thomas Müller, die furore maakt in het Duitse elftal.


Espectador uit Uruguay heeft het over een beter Nederland. „We hebben met waardigheid gestreden. Helaas waren de Europeanen superieur.”

"Als je dan toch een manier moet vinden om te verliezen, dan maar zo”, zegt El Telegrafo uit Uruguay


Het AD kopt: "Oranje naar de WK-finale!"

De Volkskrant: "Oranje na 32 jaar weer in finale WK"

en de Telegraaf: "NU OP NAAR GOUD!!!"

Geen opmerkingen: