dinsdag 13 juli 2010

CJIB krijgt zogenaamd hoofdbrekens; ze laten alleen de computers langer draaien

Het CJIB (Centraal Justitieel Incasso Bureau) krijgt zogenaamd hoofdbrekens. Het CJIB is de organisatie die jou en mij regelmatig een enveloppe met een acceptgiro opsturen omdat er iets te hard is gereden. Elke acceptgiro is kassa voor ze.

En hebben ze afgelopen weekend op de A1 bij Muiden een topweekend gehad. Maar liefst 4800 auto's van de 8300 die passeerden, werden geflist. Dat is 60%!

De reden dat daar zoveel auto's te hard reden is dat er een limiet is van 70 km/u voor de werkzaamheden die daar aan de weg worden gedaan. Alleen werden deze werkzaamheden daar dit weekend niet gedaan en dus rijden veel automobilisten daar de normale snelheid.

Het CJIB doet nu net alsof ze dat heel erg vindt, maar als dat echt zo zou zijn, zouden ze ter plekken heel duidelijk kunnen aangeven dat de limiet van 70 ook geldt als er niet gewerkt wordt en dat er gecontroleerd wordt.

Het CJIB heeft het dan over hoofdbrekens, maar het enige wat ze doen is de computers en printers langer laten draaien. De rest gaat vanzelf... het geld stroomt binnen en daar krijgt niemand hoofdbrekens van!

Geen opmerkingen: