donderdag 10 november 2011

Goedkoop parkeren in Amsterdam is mogelijk!

Goedkoop parkeren in Amsterdam is mogelijk!
Goedkoop parkeren in Amsterdam is mogelijk!

Goedkoop parkeren in Amsterdam is mogelijk!

Het is mogelijk om goedkoop te parkeren in Amsterdam. Naast de plekken waar je 6 euro per urr betaald, kun je al voor maar 4 euro per uur in een van de parkeergarages in het centrum staan. Zoals die van de Bijenkorf of bij het Centraal Station.

Inmiddels hebben veel mensen ook de P+R regeling ontdenkt waar je voor 8 euro per dag even buiten het centrum kunt parkeren. De gemeente Amsterdam maakt parkeren langs de rand van de stad nog goedkoper. Een kaartje voor een parkeerplek nabij de ring A10 kost straks nog maar 1 euro voor een hele dag. Dat tarief geldt voor bezoekers die na 10.00 uur arriveren. Dat maakte wethouder Eric Wiebes (VVD, Verkeer) woensdag bekend.

Inmiddels blijk je ook voor een paar centen de hele dag te kunnen parkeren in het centrum. De automobilisten doen dat door parkeergeld bij te storten in de zogenoemde dubbeltjesgebieden. Officieel is dit verboden, maar gehandhaafd wordt er echter niet.

In Amsterdam komen steeds meer gebieden waar een tarief van tien cent geldt voor de eerste twee of drie uur. Het gaat onder meer om straten in Zuid, Oost, en Westpoort.

1 opmerking:

Parkeren Amsterdam zei

Het zou inderdaad een keer tijd worden. Wel een nadeel is dat bijvoorbeeld olympisch stadion P+R altijd vol zit na tienen. Hopelijk komen er mooie P+R's bij!