dinsdag 24 augustus 2010

Bekijk je Autoverzekering nog eens en stap snel over als dat nodig is!


Vandaag meldt de telegraaf dat de helft van de automobilisten teveel betaald voor een autoverzekering. Eerder werd bekend dat de premies voor autoverzekeringen gaan stijgen. Na een paar jaar van flinke premieverlagingen moeten de verzekeraars wel, o.a. doordat er door de koude en gladheid van afgelopen winter veel schade vergoed moest worden. Of er meer schades komen als we straks 140 km/u op de snelweg mogen is nog niet duidelijk.

Hoe ben je verzekerd?
Standaard zijn er 3 vormen waarmee je je auto kunt verzekeren.
  • WA (Wettelijke Aansprakelijkheid). Wordt meestal gesloten bij auto's ouder dan 8 jaar.

  • Beperkt casco (ook wel WA plus, WA extra of WA mini casco genoemd). Wordt veelal gesloten voor auto's tussen de vier en acht jaar oud.
    NB: Enkele verzekeraars hebben de beperkt casco dekking opgesplitst in drie afzonderlijke modules: diefstal, ruitbreuk en brand, storm en natuur.

  • Volledig casco (ook wel WA casco of all risk genoemd). Wordt veelal gesloten voor nieuwe auto’s tot vier jaar oud. Ook automobilisten die hun auto volledig gefinancierd hebben sluiten vaak een volledig casco verzekering af.

Bekijk nog eens hoe je verzekerd bent. Op autovisie staat een leuk artikel over de verschillen in premie voor cabrio's. En vergelijk: google op 'autverzekeringen vergelijken'. De premies zijn de laatste 2 jaar enorm gedaald. Als je al een tijd bij je huidige verzekering zit, kijk dan of overstappen loont. Je zal zien dat in sommige gevallen een Volledig casco, zelfs nog goedkoper kan zijn dan een huidige WA verzekering. Bedenk dat een duurdere verzekering niet per definitie beter is; sterker nog een goedkopre blijkt vaak beter te zijn. Dan is het overstappen zeker de moeite waard.

Geen opmerkingen: