woensdag 7 september 2011

T-mobile is de laatste eerlijke grote telecom aanbieder van mobiele abonnementen

T-mobile is de laatste eerlijke grote telecom aanbieder van mobiele abonnementen. Alle andere aanbieders, zoals KPN, Telfort en Vodafone hebben de afgelopen periode hun abonnementen aangepast zodat we met elkaar niet meer per seconde bellen, maar per minuut worden afgerekend.

Het kan lijken of dat weinig uitmaakt. Of je nu voor 59 seconden betaalt of 1 minuut. En in dit specifieke geval maakt dat ook niet veel uit. Maar als je 61 seconden belt, mag je voor 2 minuten betalen. Das bijna het dubbele. Als je 10 seconden belt, mag je 6x zoveel betalen. Als je dit weet is het dus verstandig om in plaats van een kort telefoontje een smsje te sturen.

Het tv programma Kassa nam de praktijken van de telecomaanbieders onder de loep en concludeert dat de gemiddelde beller nu 60% duurder uit is. Laten we hopen dat de OPTA heeft meegekeken en snel een einde aan deze oneerlijke praktijken maakt. Tot nu toe kunnen we ook massaal overstappen naar T-mobile.

3 opmerkingen:

sjappie zei

Alle aanbieders behalve T-Mobile plegen diefstal van onze centen.
Laat ze alleen die gebruik maken voor zakelijk bellen/internetten maar extra betalen, niet die particulier gebruike maken van die diefstal plegers.
En laten ze ook maar voor deze gebruikers een extra centrale bouwen, dan hebben ze ook minder overbelasting in een centrale.
het zal ook eerlijker zijn voor alle particuliere bellers/internetters.

Anouk zei

Ik vraag het me af: op de site van T-Mobile staat onderaan het tarievenlijstje "U betaalt per minuut" maar in de PDF met tarieven staat "Voorwaarden prijslijst.
Alle genoemde prijzen zijn inclusief 19% btw, afgerond op 2 decimalen. Geldig vanaf 1 juli 2010. (Prijs)wijzigingen en zet-/drukfouten voorbehouden. Alle genoemde prijzen
gelden voor het verkeer binnen Nederland, per minuut en u betaalt per seconde, tenzij anders aangegeven." Check dit op
http://www.t-mobile.nl/persoonlijk/media/pdf/nieuw/prijslijst/relax-online/relax-online.pdf

Anoniem zei

De 1e minuut wordt altijd in z'n geheel berekend, een soort starttarief. Dit is ook bij T-mobile zo. Daarnaast heeft KPN en Vodafone ook abonnementen die per seconde afgerekend worden. Bovenstaande klopt dus niet helemaal...