zaterdag 11 juni 2011

Wat weegt zwaarder? De vrijheid van meningsuiting of het niet mogen beledigen?

Wat weegt zwaarder? De vrijheid van meningsuiting of het niet mogen beledigen? Dat is een vraag die door niemand te beantwoorden is.

Maar het is wel een vraag die cruciaal is bij de rechtzaak tegen Geert Wilders. Mag Wilders door zijn vrijheid van meningsuiting mensen beledigen? Of mag Wilders zijn mening niet uiten omdat hij daarmee mensen beledigt en wordt hij daarmee beperkt in zijn recht van vrijheid van meningsuiting?

Wilders zelf zegt helemaal niet blij te zijn met deze rechtzaak en hij oogt ongemakkelijk. Dat zou erop kunnen duiden dat hij er nog niet zo zeker van is wat de uitkomst van deze zaak zal worden. Zijn advocaat Moszkowicz is er natuurlijk van overtuigd dat Wilders de zaak gaat winnen. Voor Moszkowicz is dit weer een prachtige zaak omdat hij zichzelf weer eens heel duidelijk op de advocatenkaart neerzet, mits deze zaak gewonnen wordt natuurlijk.

De zaak krijgt heel wat belangstelling, zowel uit ons eigen land, als uit de rest van de wereld

3 opmerkingen:

Demian zei

Wat is beledigen? " Christenen zijn varkens" moslim vrouwen die beledigen , de westerse vrouwen ,die in de jaren zeventig hebben gevochten voor hun vrijheden. Wij noemden dit emancipatie.Alle uiterlijke religie verbieden . Voor hen die willen bidden en beleiden, achter je eigen deur.Hebben we dan niets geleerd na 2000 jaar Cristendom. Stop het proces tegen Geert

Anoniem zei

ik heb niet gevraagd om moslims naar NL te halen.Dit alles hebben we te danken aan den uyl.In NL geld halen en in eigen land de boel ermee opbouwen.Jonge marokkanen zijn pooiertje poep,scooterdieven of potenrammers.De z.g. geestelijken zijn ongeschoolde terroristen.Moslima,s weten zich niet te kleden,en stinken,

Anoniem zei

eigenlijk zijn moslims overbodig,ook in eigen land.Vaak behept met een laag iq.Trouwens,hun iq staat altijd op hun schoenzool.Deze asociale kamelendrijvers kunnen werkelijk niks,geen werkgever die er maar iets mee kan.