maandag 28 februari 2011

Gratis financieel advies bij 'geldwinkels'. Alleen advies - zonder dat bepaalde producten worden geadviseerd

Nu financieel adviseurs moeten gaan aangeven wat ze verdienen aan ons, wordt de behoefte aan echt gratis advies voor mensen die het wat minder breed hebben steeds groter.

Daarom wil minister Jan Kees de Jager van Financiën er voor gaan zorgen dat er in enkele steden in Nederland een 'geldwinkel' komt. Zo'n instelling gaat naar voorbeeld van de rechts- of wetswinkels zorgen voor gratis financieel advies, zonder bepaalde producten te adviseren. Het moet een financiële vraagbaak worden waar vrijwilligers en studenten komen te werken, zei De Jager donderdag in een debat met de Tweede Kamer.

De geldwinkels staan open voor vragen van iedereen, maar richten zich vooral op mensen met een lager inkomen. De winkels vormen in eerste instantie een proefproject waaraan de financiële sector zelf zal meebetalen. De Jager ziet het niet als concurrentie voor commerciële financiële adviseurs, omdat de geldwinkels geen specifieke producten zullen adviseren, maar meer algemene vragen gaan beantwoorden. Na enkele maanden wordt het project geëvalueerd, aldus De Jager

Geen opmerkingen: