zondag 30 januari 2011

Negatief reisadvies: Vakantie naar Egypte annuleren is niet meer voor eigen rekening.

Voor reizen naar het door demonstraties en rellen getroffen Egypte is er vandaag (zondag 30 januari)  een negatief reisadvies afgegeven door het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Vakantiegangers die er al zitten worden door verschillende grote touroperators zoals TUI teruggehaald of met een mooi woord gerepatrieerd. Imiddels is er een luchtbrug gestart waarmee ongeveer 5000 Nederlanders worden teruggehaald. Juist degene die achterblijven doen dat nu op eigen risico.

Vakantiegangers die nog naar Egypte afreizen deden dat meestal met lood in de schoenen door de vele berichten in de media over de vele gewonden en doden die de afgelopen week gevallen zijn tijdens bloedige demonstraties in sommige steden in Egypte. Wat echter duidelijk door diverse bronnen gecommuniceerd wordt is dat er in de badplaatsen langs de Rode Zee niets te merken is van de onrustige situatie in het land. Badplaatsen zoals Hurghada, El Gouna en Sharm El'Sheikh kunnen momenteel zonder enig risico bezocht worden. Wie een vakantie naar Egypte wil annuleren kan dat nu gewoon doen. Voordat een negatief reisadvies was gegeven, moest dat voor eigen rekening, kosteloos annuleren kon alleen maar als er een dekkingsbeperking door het Calamiteitenfonds ingesteld wordt of wanneer de touroperators de vakanties zelf annuleerden.

De reisbranche ziet het aantal boekingen naar Egypte echter flink teruglopen. Vrijwel niemand heeft nog trek in een vakantie in Egypte, terwijl Egypte standaard tot de populairste winterzonbestemmingen hoort. Reizigers die nog naar de winterzon willen leggen hun focus nu massaal op de populaire Canarische Eilanden, zoals Tenerife en Gran Canaria. Voor de zomervakantie profiteert met name Turkije van de angst voor toeristen om voor een vakantie in Egypte te kiezen.

1 opmerking:

jootje zei

Wij zijn net terug uit Egypte na fantastische
Nijlcruise vanuit Luxor - via Hurghada Transavia invlucht. Ik zou zelf zo weer gaan op dit moment.
Wij hoorden aldaar alleen de berichten over Cairo onrust van de Egyptische staf aan boord. Zij zijn heel rustig.
Ik geloof echt dat men via Hurghada in Luxor rustig kan starten met vakantie.De toeristen industrie aldaar lijdt onder deze paniek en de geweldige voorkomende service verleners verliezen inkomen!!!