donderdag 10 februari 2011

Verzekering tegen schade zinloos geweld zinloos?

De telegraaf meldt vandaag het volgende:
Nederlanders kunnen zich sinds kort verzekeren tegen de financiële en psychische schade die zinloos geweld met zich meebrengt. De verzekering dekt onder meer gederfd inkomen en verschillende kosten van zorg en revalidatie, aldus verzekeraar Look Insurance maandag. Daarnaast is de materiële schade gedekt en kan een slachtoffer via de verzekering ook geestelijke bijstand krijgen. Verder wordt rechtsbijstand vergoed voor het verhalen van eventueel smartengeld. Voor de verzekering werkt de onderneming samen met partijen als DAS Rechtsbijstand en verzekeraar ACE.
Ik denk dat dat echt een zinloze verzekering is. Als je problemen krijgt door zinloos geweld, mag jij als verzekerde waarschijnlijk heel erg goed uitleggen dat het door zinloos geweld is. Als de verzekeraar oppert dat het misschien wel je eigen schuld was, omdat je bijv. iets hebt uitgelokt, dan ben jij aan zet. Vergeet niet dat geen enkele verzekeraar zomaar iets uitbetaalt!

Verder zijn er al de normale ziektenkosten- en rechtsbijstandverzekeringen die de kosten gewoon dekken.

1 opmerking:

Laurens zei

Ik wil wel een reactie geven als ervarings-deskundige in de brede zin des woord, niet wat onzerzijds ons gezin is overkomen maar ook van vele derden. Maar ik zal het houden mbt mijn gezin, Het is gewoon chofferend en onmenselijk hoe we zijn behandeld door rechtsbijstand verzekeringen. Onzerzijds heeft het geleid tot een ware hel en wel tot de dood. maar men verkrijgt geen recht, want de leugen is de waarheid en dan zal men moeten gaan tot de dood in een strijd en geestelijk voor je leven mishandeld en heel je gezin vernietigd. ik verwijs maar naar de site dbwa.info daar kan men een stukje vernemen, of dbwa.info en welke instantie je aantikt verkrijg je de afschuw onderogen en daar kan men zien dat rechtsbijstand voor de burger het leven nog zwaarder maakt het recht is goed krom. Wat in het duister ligt mag niet aan het licht komen en wijlen en ik hebben moeten vernemen van goed krom, dat hun pijp ook moet blijven roken. Je mag met mij contact leggen dan ik de zaken met wettelijke overtuigende bewijzen dat het recht dagelijks wordt geschonden en dat er geen gelijkwaardige behandeling is. en ook de vernoemde geledingen die zijn omschreven in de inhoud allemaal hebben benaderd voor steun bijstand hulp maar de schending van de rechten nam steeds verder toe in plaats van af. Er zijn zoveel instanties waar men terecht zou moeten kunnen op basis van juridisch recht gezondheid WMO maar het is niet zo als het allemaal wordt weergegeven, Onzerzijds kunnen we het al vanaf eind negentig jaren onderbouwen.
laurens wouters