vrijdag 4 maart 2011

Mubarak heeft het Midden Oosten het signaal gegeven dat opstand werkt. Een paar weken opstand met een paar doden erbij, leidt tot het aftreden van een gehaatte leider

Mubarak heeft het Midden Oosten het signaal gegeven dat opstand werkt. Een paar weken opstand met een paar doden erbij, leidt tot het aftreden van een gehaatte leider. Mubarak heeft het waarschijnlijk altijd in zijn achterhoofd gehad. Als ik toegeef aan de opstand, dan breekt er in andere landen in het Midden Oosten ook opstand uit.

Waarom vooral daar? Omdat vooral daar de leiders zitten die zeggen dat ze door het volk zijn gekozen, maar er zitten doordat ze zeer corrupt zijn. Ze zitten er soms als tientallen jaren. En vaak is het volk als net zo lang ontevreden over deze leider. Ze kunnen er op een eerlijke manier weinig aan doen. De gemiddelde verkiezingen verlopen oneerlijk en dan zit zo'n gehaatte leider er weer voor een aantal jaar.

Naast Mubarak heb je bij voorbeeld een Kaddafi in Libië. Vanmorgen zag ik zijn zoon op de TV. Die doet thuis blijkbaar niet de afwas, want ipv de Kaddafi-theedoek om zijn hoofd, zat hij daar in een pak met das. Dat leek nog netjes. Totdat hij het volk ging toespreken. Dat was nauwelijks netjes te noemen. Met een bestraffend vingertje naar de opstandelingen. Als ik daar in opstand zou zijn gekomen, zou ik niet rustiger worden van de bestaffende Kaddafi-zoon-vinger. Integendeel, ik zou nog harder strijden voor een Kaddafi-vrij land. Kaddafi zou mogen verdwijnen, maar zijn gluiperige zoon ook! En dat harder strijden gebeurt ook. De betogers steken nu de overheidsgebouwen in de brand.

Ook in Marokko gaat het lekker. Zeker vijf mensen zijn in de nacht van zondag op maandag om het leven gekomen tijdens onlusten in de stad al-Hoceima in het noorden van Marokko. Ongeveer 130 mensen raakten gewond. In Bahrein zijn er ook onlusten.

Intussen proberen veel Nederlanders het gebied te verlaten.

Geen opmerkingen: