maandag 7 maart 2011

Banken beginnen weer met het betalen van vette bonussen aan hun management. Dat wordt opnieuw betaald met ons geld

Banken beginnen weer met het betalen van vette bonussen aan hun management. Dat wordt opnieuw betaald met ons geld. Deze manier van belonen is mede de oorzaak van de financiële crisis geweest. De banken hebben de schuld nooit bij zichzelf gelegd.

Voor de oplossing hoefde de banken ook niet eens zelf te bloeden, dat konden al hun klanten doen. Zo oneerlijk en onrechtvaardig dat het terecht is dat er een hogere instantie komt die de banken duidelijk en zichtbaar op de vingers tikt. Wij als klanten willen zien dat de mensen die verantwoordelijk zijn voor de crisis daar ook voor bestraft worden. Minimaal financieel.

En als we vandaag in de Telegraaf  dan moeten lezen dat de banken inmiddels al weer zijn begonnen met het uitbetalen van dikke bonussen aan hun topmensen, dan is het goed om te weten om welke banken het gaat. Deze banken zouden massaal verlaten moeten worden door ons als klant. Dat is de bonus die deze banken verdienen!

De VVD is er gelukkig ook niet blij mee. De VVD wil dat de De Nederlandsche Bank preventief maatregelen neemt bij bij banken die te royaal zijn met beloningen. De toezichthouders zou bijvoorbeeld met de bankvergunning kunnen zwaaien.

VVD-Kamerlid Huizing ergert zich aan toenemende berichten uit de financiële wereld dat bonussen weer worden uitgekeerd alsof er niets is gebeurd. „Daar wordt veel over gezegd, maar er kan weinig aan worden gedaan. Ik wil dat er vooraf consequenties aan worden verbonden als bonussen worden uitgedeeld en onverantwoord risico wordt gelopen.” Hij bespreekt zijn voorstel vandaag in een debat met minister De Jager (Financiën).

Geen opmerkingen: