vrijdag 25 maart 2011

De drie Nederlandse militairen zijn VRIJ. Maar het is nog niet voorbij. Gaan we antwoord krijgen prangende vragen?

Goed nieuws voor de drie Nederlandse militairen die door de Libische leider Kaddafi al 12 dagen werden vastgehouden. Ze zijn vrijgelaten!

Ze zijn vrijdag ochtend rond 5 uur Nederlandse tijd (6 uur lokale tijd) aangekomen in Athene. Vandaar zijn ze naar vliegveld Eindhoven gevlogen.

Natuurlijk vinden we het allemaal prachig nieuws, ook onze premier, en Hillen.

Toch willen we heel graag weten hoe het voor de drie helden was. Zijn ze daar goed behandeld? Kregen ze daar in Libië voldoende te eten en voldoende nachtrust?  Zijn ze fysiek of mentaal onder druk gezet? Hebben ze Kaddafi persoonlijk gezien? Dingen die we zouden willen weten.

Maar daarnaast zijn er ook andere dingen die duidelijk moeten worden:
1) Want waarom moesten deze helden zo nodig proberen een Nederlander (en een Zweed) uit Libie te bevrijden? Gaan we daarop antwoord krijgen?

2) Heeft het de Nederlandse overheid geld gekost? Waarschijnlijk wel. Maar dan willen we ook weten hoeveel geld en aan wie is dat geld betaald. Gaan we daarop antwoord krijgen?

3) Wie heeft de uiteindelijke opdracht tot de evacuatie gegeven? Want het kabinet was vooraf op de hoogte zei men, maar is de kwestie dan ook in het kabinet besproken voordat de evacuatiemissie begon?

4) Wat heeft koningin Beatrix allemaal gedaan en beloofd?

5) Krijgen we de Lynx helikopter ooit nog terug? En willen we die sowieso terug? Hij schijnt al op Marktplaats te staan.

3 opmerkingen:

dj albertino1 zei

De tankstations van Kaddafi zullen wel open blijven en het gestolen geld van de bevolking zal wel vrijgegeven worden.
Met andere woorden de bevolking van libie heeft dankzij de Nl politiek weer voldoende geld om wapens te kopen om elkaar uit te moorden.
maar dat is niet ons probleem

Rock zei

We hebben in ieder geval weer een vliegend wapen afgeleverd waar Kaddafi dan beter zijn bevolking kan beschieten en bombarderen.En nog gratis ook.Met de complimenten van de Nederlandse belastingbetaler.

Anoniem zei

Helemaal geweldig, de ministers trappen defensie naar de kelder en behandelen militairen als oud vuil, maar over de gesneuvelden voor die domme inzetten in het buitenland zijn we goed voor, laat die Hillen zelf maar aftreden en zijn ontslag aanbieden, die sukkel helpt ons helemaal naar de kloten!!