donderdag 3 maart 2011

Drie Nederlandse HELDEN worden na een mislukte mislukte evacuatie gegijzeld door leden van het Libische regime van Muammar Khaddafi

Drie Nederlandse helden worden na een mislukte evacuatie gegijzeld door leden van het Libische regime van Muammar Khaddafi. Natuurlijk komen er nu meteen heel veel opmerkingen over de kwaliteit van de Nederlandse militairen en of ze wel goed zijn voorbereid etc. Dat is niet helemaal eerlijk omdat we dat soort opmerkingen maar vooraf hadden moeten maken.

Wat mij nu in elk geval opvalt is dat de Nederlandse militairen gewoon helden zijn. Het drietal zou bij Sirte, circa 450 kilometer oostelijk van de hoofdstad Tripoli, een Nederlandse staatsburger oppikken die het door rellen geteisterde Arabische land graag wilde verlaten. Iedereen die klaagt over de kwaliteit van de Nederlandse militairen, ging zelf de Nederlandse staatsburger niet oppikken. Wel klagen en mopperen, maar niks doen. De 3 militairen die nu gegijzeld zijn, deden wel wat! Daarom zijn het helden. Daarom moet de Nederlandse overheid en eventueel de Navo er alles aan doen deze militairen vrij te krijgen.

Dat het geen domme actie was, wordt door zegsman Beeksma verkaard: „Deze man kon Libië op geen enkele andere wijze uit dan via onze helikopter. Het was in die regio op dat moment vrij rustig, doch dit kon elke moment omslaan. Daarom is besloten de Lynx aan boord van de Tromp in te zetten”, zo verklaart zegsman Beeksma de militaire inzet, die zonder toestemming van de Libische autoriteiten werd uitgevoerd. Na de landing echter werd de heli omsingeld door strijders van het regime. Na overleg met het regime werden de burgers vrijgelaten. Over de militairen wordt nog onderhandeld.

De drie Nederlandse militairen vertrokken zondag aan het eind van de dag met de Lynxhelikopter van het fregat Hr. Ms. Tromp. Deze oorlogsbodem van de Koninklijke Marine was twee dagen eerder voor de Libische kust aangekomen. Een Lynxhelikopter is geen gevechtshelikopter dus om nou te zeggen dat er een dreiging uitging van de aanwezigheid van de helikopter....

3 opmerkingen:

Hans van Rossum zei

Helden worden niet gevangen genomen, de laffe sukkels van de NAVO zullen ze bedoelen, het Nederlandse leger...1 waterstofbom en heel Nederland is weg, leger? pure geldverspilling een dure hobby van Dikke Willem de Vierde.

Jan zei

10 duizenden mensen kunnen te voet naar Tunesië. Hebben die geredde nederlanders fluwelen pootjes dat ze niet optijd het land uit konden? Wat dacht je dat Nederland doet als hier een helikopter land en mensen probeert mee te nemen? Ze mogen al blij zijn dat ze niet uit de lucht geschoten worden. Weet niet waarom je denkt dat het helden zijn maar het zijn losers allemaal met Rutte voorop. Te veel naar Rambo gekeken waarschijnlijk. Nou laat ze maar even wat gaar koken misschien dat ze de volgende keer eens nadenken als ze een beroep kiezen. Dat is nu eenmaal een risico dat je beroepsmilitair bent en er dus voor kiest domweg bevelen op te volgen.

Anoniem zei

helden? waar?