zaterdag 12 maart 2011

Duizenden doden na aardbeving en tsunami.... Maar, heel belangrijk.... gelukkig zijn de Rembrands die aan Japan zijn uitgeleend onbeschadigd!

Tussen al het trieste en dodelijke nieuws uit Japan, valt ineens het volgende ongepaste bericht op:
12.06 uur: Schilderijen en etsen van Rembrandt die zich op dit moment in het National Museum of Western Arts in Tokio bevinden, zijn niet beschadigd. Dat laat het Rembrandthuis in Amsterdam, dat 66 etsen heeft uitgeleend voor de expositie, weten. Een woordvoerster heeft begrepen dat het museum in Tokio wel stond te schudden tijdens de aardbeving, maar dat het gebouw niet beschadigd is geraakt.
Helaas zijn er bij de aardbeving en tsunami in Japan duizenden doden gevallen.... Maar gelukkig zijn de Rembrandts die aan Japan zijn uitgeleend onbeschadigd! Hoe triest is het om daarover sowieso nog na te denken, of iets te zeggen. Als er een spotprent gemaakt wordt, is daar terecht verontwaardiging over.

Ik vind dat het leven van slechts 1 Japanner niet opweegt tegen 1000 schilderijen of etsen van Rembrandt. Laat staan dat we het hebben over honderden of zelfs duizenden Jappaners die door de aardbeving en tsunami zijn gedood. Laten we met elkaar een beetje respect opbrengen voor mensen! En laten we nooit, maar dan ook nooit denken dat een schilderij of een ets belangrijker is. Ook niet als het om een echte Rembrandt gaat, want het gaat ook om echte mensen!

Laat die Rembrandts lekker in Japan hangen....

Geen opmerkingen: