donderdag 10 maart 2011

Hoort iemand die niet eens weet welke nationaliteit ze heeft, wel lid te zijn van de Provinciale Staten?

Hoort iemand die niet eens weet welke nationaliteit ze heeft, wel lid te zijn van de Provinciale Staten? Dat is de vraag die bij mij en vele andere opkomt, na het nieuws te hebben gelezen van Petra Kouwenberg uit Arnhem. Zij was de nr 6 op de PVV lijst en blijkt zowel de Nederlandse als de Turkse nationaliteit te hebben.

Bijzonder in deze is dat ze dus ook Turkse is. En PVV-er. Dat is op zijn zachts gezegd opmerkelijk. Welke Turkse wil nu PPV-er zijn, en welke PVV-er wil Turks zijn. Maar goed dat is in dit geval dus wel zo.

Kouwenberg heeft volgens de Gelderlander niet bij de PVV gemeld dat ze twee paspoorten heeft. Haar dubbele nationaliteit staat vermeld op een uittreksel uit de gemeentelijke basisadministratie, die bij de provincie is ingeleverd, meldt de Gelderlander.

Maar nu zegt Kouwenberg dat ze niet wist dat ze de Turkse nationaliteit had. Hoe kan dat nou? Hoe kun je zoiets niet weten. Als je incompetent bent misschien, maar goed dan hoor je ook weer niet bij de Provinciale Staten.

Geert Wilders probeert de boel nog te redden door te melden dat hij er vanuit gaat dat de dubbele paspoort snel verdwenen is.

Geen opmerkingen: