dinsdag 15 maart 2011

Leeg 'seksboek' bestseller in Engeland

Waar denkt een man aan als hij niet aan seks denkt? Dat antwoord geeft schrijver Sheridan Simove in 'What every man thinks about apart from sex'. Het resultaat: 200 lege pagina's. Het boek is een bestseller in Groot-Britannië en uitverkocht op Amazon.com. Het staat hoger in de Engelse boekenlijsten dan de laatste van Harry Potter en andere bestsellers.

Dit schrijft de Belgische krant 'De Standaard' op haar website.

Om de centrale vraag te beantwoorden deed Simove naar eigen zeggen 'jarenlang onderzoek'. Bij wijze van grap bundelde hij zijn 'resultaten' in een boek dat dus alleen blanco pagina's bevat.

Het boek is op Amazon volledig uitverkocht. Een reden daarvoor zou kunnen liggen in het simpele feit dat het boekje dat vijf pond kost, goedkoper is dan sommige notitieblokken, waardoor het vooral bij studenten aftrek vond.

Simove zelf had nooit verwacht dat zijn experiment zo populair zou zijn bij studenten. "Zo ontkrachten ze eigenlijk wat ik probeer te zeggen met mijn boek. Maar volgens mij denken de mannelijke studenten na het college weer gewoon allemaal aan seks. Misschien zorgt het boekje zelfs voor meer succes bij het vinden van een sekspartner."

Geen opmerkingen: