donderdag 3 maart 2011

Nederland wordt steeds rechtser. Wat zullen daarvan de gevolgen zijn voor onze toekomst, onze jeugd?

Nederland wordt steeds rechtser.

Gisteren waren er verkiezingen. Vandaag is heel duidelijk geworden dat de VVD en de PVV heel veel hebben gewonnen. In de meeste provincies zijn zij nu de duidelijke winnaar. In 8 van de 12 provincies is nu een rechtse partij de grootste. Dat was 4 jaar geleden wel anders. En natuurlijk mag dat. Daar zijn de verkiezingen juist voor.

Maar wat betekent het dat Nederland rechtser wordt. Ik associeer dat vaak toch met minder verdraagzaam. Vooral voor jezelf opkomen. Rijken die steeds rijker worden en armen die steeds armer worden.  Daarom is het apart dat in een periode van financiele crisis, mensen toch rechts stemmen. Je zou denken dat men dan meer links stemt. Dat men zou gaan voor werk en zekerheid. Misschien zit ik er met mijn gevoel heel erg naast...

Afgelopen juni werd er tijdens de verkiezingen de Scholierenverkiezingen gehouden. Dat gebeurt al sinds 1963 en wordt gedaan om te zien hoe de jeugd over politiek denkt. Als het aan middelbare scholieren ligt zou in juni 2010 de PVV de grote winnaar van de Tweede Kamerverkiezingen zijn. De partij haalde bij de Scholierenverkiezing dertig zetels.

Dat laat zien dat de jeugd vooral rechts stemt en denkt. De vooruitzichten voor partijen als de VVD en PVV lijken dan ook erg positief.

Wat zullen daarvan de gevolgen zijn voor onze toekomst, onze jeugd? Ik ben alleen maar bang voor een maatschappij die nog minder verdraagzaam wordt. Wat denk jij?

4 opmerkingen:

Willem zei

Betekent alleen maar dat mensen zich eindelijk eens los hebben weten te wrikken van hun traditioneel denken en eieren voor hun geld gaan kiezen.
Met links IS er geen toekomst en steeds meer mensen worden zich daarvan bewust. Deze trend zal zich hopelijk nog een tijdje voorzetten, zodat rechts eindelijk eens orde op zaken kan stellen en de klaplopers in onze samenleving kan gaan scheiden van de echte hulpheboeftigen.
Daardoor komt er meer geld beschikbaar voor de echte hulpbehoeftigen en worden de klaplopers genoodzaakt hun handen uit de mouwen te steken.

Frans Hartman zei

Wat de gevolgen zijn voor onze jeugd? Een vreemde vraag in de kop van het artikel. Het is juist de jeugd die namelijk rechts stemt. De scholierenverkiezing afgelopen week maakte de PVV de grootste partij van Nederland. Het zijn nu juist de ouderen die beschermd moeten worden. Dus een volkomen verkeerde vraag in het begin!

The BlogKing zei

Ik denk dat de jeugd niet inziet dat ze door haar stemgedrag haar eigen toekomst negatief beinvloed. Dus een volkomen terechte vraag aan het begin!

Natuurlijk moeten ouderen ook beschermd worden. Misschien de volgende keer een blog over ouderen en de partijen waarop zij stemmen.

Bovendien is de verre toekomst van onze jeugd dat ook zij eens bejaard worden....

Zijne zei

ik heb tot voor kort "links" en zogenaamd sociaal gestemd, totdat ik tot het besef kwam dat deze clubjes niet zo sociaal zijn als ze zich voordoen.
voor het grootste deel subsidieren ze zichzelf; klaplopers en kriminelen in hun eigen gelederen, zogenaamde asielzoekers en "zielige" buitenlanders en een paar autochtonen die zich maar niet willen aanpassen of de crimineel spelen. En dat alles op kosten van mensen die werken of gewerkt hebben en nu mogen werken totdat ze kapot neer vallen.