woensdag 27 april 2011

29 april 2011 | Een mooie dag voor het huwelijk van de 21ste eeuw | Een sprookjeshuwelijk voor prins William en Kate Middleton.

huwelijk 29 april 2011
29 april 2011 is het dan zover. Een sprookjeshuwelijk voor prins William en Catherine Middleton in Westminster Abbey. Ten minste als het een beetje droog blijft...

De tien klokken van de Westminster Abbey zullen 3 uur lang luiden na het huwelijk van de Britse prins William en Kate Middleton. Dat maakte het paleis St. James zaterdag bekend. Een dergelijke lange periode van beieren gebeurt alleen bij zeer speciale gebeurtenissen. Het laatst was dat tijdens de viering van het zestigjarige huwelijk van koningin Elizabeth en prins Philip in 2007.

Mediaspektakel

De hele wereld wacht in spanning op het huwelijk van de 21ste eeuw. En elke dag lezen we wel weer iets nieuws. En we lezen het allemaal. Want de belangstelling is zeer groot. Vrijdag 29 april kijken er naar verwachting 2 miljard mensen naar dit huwelijk. Natuurlijk omdat een koninklijk huwelijk altijd goed wordt bekeken, maar zeker ook omdat dit huwelijk in de media zeer veel aandacht krijgt.

Daarnaast is er natuurlijk ook de link met Lady Di. Diana trouwde in 1981 met prins Charles en werd daarna een bijzonder gewaardeerde prinses. Kate Middleton is inmiddels ook een gewaardeerde dame. Het Engelse vorstenhuis wordt, mede dankzij Kate, weer op handen gedragen. Toch wil Buckingham Palace voorkomen dat Kate Middleton zich ontpopt tot een ’tweede Diana’.

Gasten

De lijst van gasten die op de koninklijke bruiloft zullen zijn, wordt steeds duidelijker. Beyoncé en Jay-Z treden op bij Royal Wedding. Het optreden zou plaats gaan vinden op het feestje voor familie en vrienden na de grote receptie.

Al eerder lekte uit dat David en Victoria Beckham, Sir Elton John en Guy Ritchie een uitnodiging hebben ontvangen. Nu is ook bekend dat Joss Stone en Rowan Atkinson, beter bekend als Mr. Bean, op de bruiloft komen. De zangeres zong op Concert for Diana in 2007 en de komiek is goed bevriend met prins Charles.
Ook fotograaf Mario Testino en zwemmer Ian Thorpe zijn van de partij. Net als prins Willem-Alexander en prinses Máxima. Koningin Beatrix vliegt niet mee naar Londen vanwege Koninginnedag.

Samen

Het aanstaand echtpaar is zo’n acht jaar bij elkaar, inclusief een kleine onderbreking van een maar maanden in 2007. William en Kate leerde elkaar kennen in 2001 in Schotland waar ze beiden studeerden aan de University of St Andrews. Op dat moment had Kate al een vriend. Prins William en Kate werden eind 2002, aan het begin van hun tweede studiejaar, huisgenoten. De relatie met haar toenmalige vriend eindigde rond Kerstmis 2003. Sindsdien vormen Kate en prins William een stel. Ze werden voor het eerst publiekelijk samen gezien in april 2004 tijdens een skitrip in Klosters. Sinds 2005 werd in de Engelse media en de society bladen veel gespeculeerd over hun relatie.

Kates status als 'de vriendin' van prins William zorgde voor veel publiciteit in de Engelse media. Ze wordt vaak gefotografeerd tijdens haar dagelijkse bezigheden. Op 17 oktober 2005 klaagde ze over stalking door de media, alhoewel ze geen aanklacht indiende tegen de paparazzi. Omdat ze officieel geen lid was van de koninklijke familie, kon ze geen aanspraak maken op bescherming van de nationale veiligheidsdiensten. In december 2005 plaatste het Duitse tijdschrift Das Neue foto's van het appartement waar Kate woont, inclusief een vermelding van de locatie.

Verloving

Op 16 november 2010 werd er een officieel bekendgemaakt via Twitter en Facebook dat prins William Kate Middleton ten huwelijk heeft gevraagd. Prins William ging op zijn knieën tijdens een vakantie in Kenia in oktober. De prins vroeg op 30 oktober de hand van Kate aan haar vader. In eerste instantie wilde het koppel hun verloving bekendmaken op 3 november 2010 maar vanwege het overlijden van Kates grootvader werd de bekendmaking uitgesteld.

Zie voor meer info over het huwelijk:
http://www.theroyalweddingwilliamkate.com/
http://www.officialroyalwedding2011.org/

2 opmerkingen:

Anoniem zei

29 april 1953 was mijn trouwdag. Was een mooie dag. Wens het a.s. echtpaar veel geluk !

Anoniem zei

ik persoonlijk wenst de echtparen heel veel geluk n voorspoed in hun verdere levensjaren