donderdag 21 april 2011

5000 man op straat bij KPN. 5000 gezinnen die dat gaan merken. En voor nu, heel veel onzekerheid bij al het personeel

Er komen 5000 medewerkers van KPN op straat te staan. Wat een trieste situatie voor zo'n 5000 gezinnen.

Je denkt als je bij KPN werkt dat je bij een solide en betrouwbare werkgever werkt. Dat je gebeiteld zit. Maar dan hoor je dat het bedrijf wil gaan bezuinigen, en niet zo'n beetje. Er komt een flinke reorganisatie waarbij 20 tot 25 procent van het personeel weg moet. 5000 man op straat bij KPN. Als je op een afdeling werkt met 20 man, dan moet daar 5 man van weg. Maar welke 5? Er komt heel wat onrust bij KPN. Natuurlijk niet bij de top... die zit gebakken. Die krijgt waarschijnlijk nog een vette salarisverhoging plus dito bonus.

Ik vraag me wel eens af hoeveel man er zou kunnen blijven werken van het geld wat betaald wordt aan het management inclusief supergrootverdiener Scheepbouwer, die vele miljoenen verdient aan opties alleen al. De PVV, gedoogpartner van het kabinet, vindt dat ,,door het graaigedrag van bestuurders'' dit soort bedrijven in de problemen komt. De partij heeft minister Maxime Verhagen (Economische Zaken) gevraagd of hij het daarmee eens is.

Wat voor het gewone personeel extra hard zal zijn is dat hun werk vervangen gaat worden door uitbesteding en ''offshoring van de back-office''. Werk uitbesteden lijkt goedkoper, maar is dat natuurlijk niet. Mensen die geen ervaring hebben en geen hart voor de zaak hebben nemen het werk over. Bovendien kosten ze veel meer geld.

Beleggers zijn vandaag ook al niet blij met KPN. Het bedrijf gaf zojuist een winstwaarschuwing. Natuurlijk moet de mededeling dat er 5000 uit gaat de beleggers een beetje gelukkiger maken. Het aandeel noteerde rond 10.00 uur 7% lager, en trekt daarmee de AEX als enige beurs in Europa het rood in.

12 opmerkingen:

Anoniem zei

Als je al jaren bij KPN werkt, denk je al heel lang niet meer dat je bij een solide bedrijf werkt, waar je met gemak kunt blijven tot aan je pensioen. Reorganisaties zijn aan de orde van de dag en medewerkers zijn inmiddels murw. Ik denk dus ook dat het met de onrust wel mee zal vallen. Ze zijn helaas wel iets gewend, inmiddels :-(

Anoniem zei

KPN zoekt wel 2 jaar mensen via de slavenhanden Ranstad .De moet HBO/MBO met alles en nog wat de eerst half jaar geen vrijdagen geen vakantie en moet dit en dat dit is geen grap vraag Ranstad voor 8.5 euro per uur .Hoe kan een mens rond komen met vastlasten huur gas water stroom belastingen Nederland is een duur land.

Anoniem zei

KPN moet nu kosten besparen door 5000 man te ontslaan maar heeft de afgelopen jaren voor 10 miljard(!) euro aan eigen aandelen gekocht en buitenproportioneel veel winst uitgekeerd aan haar aandeelhouders. Dit met als belangrijkste doel het versterken van de aandelenkoers. Wie hiervan het meest heeft geprofiteerd mag duidelijk zijn: dat is het KPN bestuur zelf. Wanneer al deze miljarden waren besteed aan het aflossen van de (inmiddels weer zeer hoog opgelopen) schuld en het toekomstvast maken van het vaste en mobiele netwerk had dit alles misschien voorkomen kunnen worden.

Anoniem zei

het wordt tijd dat we eens een keer flink gaan staken bij KPN om de zakkenvullers eens goed wakker te schudden. al jaren laten we dit over ons heen komen. alleen maar snijden in het personeel om de aandeelhouders tevreden te houden. hebben ze niet in de gaten dat ze het eigen bedrijf aan het uithollen zijn??? dit loopt vanzelf een keer spaak. weg van de beurs is mijn advies. en doe Blok is al geen haar beter als Scheepbouwer.

Anoniem zei

Het personeel van KPN wordt al jaren lang ontslagen maar je hoort er niets van omdat ze dat slim spelen. Men dwingt het personeel weg te gaan door ze steeds te laten verhuizen. Ze worden van A'dam naar Den Haag naar Den Bosch en toen naar Amersfoort verplaatst, tegen die tijd ben je kapot en neem je uiteindelijk ontslag en nu zitten ze weer in Amsterdam en zitten er hoofdzakelijk uitzendkrachten.
Dat heet "natuurlijk verloop" bij KPN en zo zullen ze het weer gaan spelen, ik wens het personeel van KPN heel veel sterkte.

Anoniem zei

Apart....
De 'bonussen' zijn net uitgekeerd, waarbij uiteraard het topmanagement met 4x 't jaarsalaris, ja u leest het goed 4x hun jaarsalaris er prima uitspringen.
Ook daar zie je grote verschillen in dat bedrijf.

De gem.KPN medewerker is wel wat gewend de afgelopen 10 jaar.. inkrimping op inkrimping via 'boventallig' of ook zo'n mode verschijnsel... Vaststelling overeenkomsten...

Het is zuur om nu dit bericht weer te vernemen..
De andere providers hebben blijkbaar niet zulke problemen, dus enige reden kan niet anders zijn dan MIS-MANAGEMENT en GRAAI GEDRAG!!

Alle KPNérs heel veel sterkte en beste voor de toekomst.

Anoniem zei

Het personeel de pleuris laten werken in de gaten laten houden met dure trac en trace systemen. Niet te veel contact met colega's want dat geeft onrust.vooral tweedracht zaaien tussen monteurs die het zelfde werk doen maar de een meer verdient dan de ander.wat een k.tbedrijf is het geworden.
En de bovenlaag maar graaaaaaien.
Sterkte colega's

Anoniem zei

De wereld veranderd, dus gaan bedrijven die willen blijven bestaan, mee veranderen. Niks mis mee, maar het is wel ff wennen.

Oud KPN-er zei

Rond 2002 was er ook al een golf aan medewerkers wat moest opstappen. Ik geloof een man of 9000. Inmiddels werk ik er niet meer omdat de mogelijkheden daarna sterk beperkt waren. Jammer want ik was erg trots om bij dit bedrijf te mogen werken. Er zal op deze manier weinig van het bedrijf over blijven/zijn. Ook bezit het bedrijf geen enkele eigen kennis meer, hetgeen voorheen wel anders was. Heel veel succes aan alle kpners

Anoniem zei

Bij defensie verdwijnen 12000 arbeidsplaatsen. Het ergste van dit verhaal is dat het in Nederland niemand iets interesseert wat er met onze defensie organisatie gebeurd.

Dus 5000 man bij KPN..........

Anoniem zei

Als je een beetje verstand hebt ga je nooit op een baan bij KPN solliciteren, Je hebt de baanzekerheid die te vergelijken is met een uitzendkracht.
Bovendien hoef je het ook niet te doen voor het salaris of de carrierekansen, Die zijn er niet of slechts van korte duur.

Anoniem zei

Zelf, 3 jaar werkzaam geweest bij KPN na een outsourcing van ING naar KPN.
Wat een verschrikkelijk bedrijf, mensen worden onder druk gezet en bedreigd door de KPN managers. Keihard werken voor zeer lage lonen, super slecht CAO.

GA ER NOOIT SOLLICITEREN JE MOET WEL GEK ZIJN OM DAT TE DOEN.