dinsdag 26 april 2011

De PVV wil weer grenscontroles, maar houden die de Noord-Afrikaanse vluchtelingen echt tegen?

De PVV wil weer grenscontroles, maar houden die de Noord-Afrikaanse vluchtelingen echt tegen?

De PVV wil de grenscontroles voor Nederland opnieuw invoeren. Daarmee zou de stroom van Noord-Afrikaanse vluchtelingen naar Nederland gestopt moeten worden. Die stroom is er nu ineens omdat de
Noord-Afrikanen van Italië een visum hebben gekregen om door Europa te reizen.

Naar schatting 28.000 immigranten uit Libië en Tunesië zijn de afgelopen tijd de Middellandse Zee overgestoken naar Italië. Dat land kan de vluchtelingenstroom niet aan en stuurt ze daarom met humanitaire visa Europa in. Dat dat niet handig is van Italië is duidelijk. Dat Italië eerst had moeten overleggen met de rest van Europa en toestemming zou moeten vragen is ook duidelijk. Nu zit heel Europa met de gevolgen.

Maar gaan grenscontroles de Noord-Afrikaanse vluchtelingen echt tegenhouden? Ik denk voor een dag of twee. Dan hebben ze door dat er gecontroleerd word en gaan ze op illigale manieren de grens over. Iedereen die niets te vrezen heeft en op een normale manier de grens wil oversteken, heeft er dan wel last van. Die wordt gecontroleerd en dan blijkt er weer niets aan de hand. Het kost de overheid dan heel veel tijd en energie en de burgers veel last, voor niks. De Noord-Afrikaanse vluchtelingen komen Nederland toch wel in.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik geloof dat grenscontrole wel een goed idee is, niet alleen om deze mensen, maar ook waar andere middelen de grens over gaan.

Anoniem zei

ok

Anoniem zei

ze moeten ze gelijk terug sturen dat is beter nu kost het een vermogen en voor ons nl kan er niets meer