maandag 18 april 2011

Hoeveel mensenlevens mogen de bezuinigingen kosten? Brandweer geeft aan dat bezuinigingen ten koste zal gaan van levens

Hoeveel mensenlevens mogen de bezuinigingen kosten? De brandweer geeft aan dat bezuinigingen bij de brandweer ten koste zal gaan van mensenlevens. En dat is triest. Een mensenleven is ons in deze maatschappij zoveel waard. Dachten we met z'n allen. Maar we snappen toch ook wel dat als hulpdiensten zoals de brandweer en ambulance, veel meer tijd nodig zullen hebben om op de plaats van bestemming aan te komen, dit ten kosten gaat van levens.

Een huis staat in de brand en voordat de brandweer er is, zijn we 18 minuten verder. Dan kan ze net zo goed thuis blijven, het huis hoeft dan niet meer geblust te worden. Het is er niet meer. En laten we hopen dat de bewoners niet thuis waren of niet lagen te slapen.

Elke minuut telt. Voor een brandweer en voor een ambulance. We willen hier toch niet een paar miljoen op besparen en levens verliezen? Natuurlijk moet er gekeken worden hoe de overheid met geld omgaat. En natuurlijk moet er bezuinigd worden. Maar dat kan op tientalle andere manieren. Manieren waarbij geen levens betrokken zijn.

1 opmerking:

Edwin zei

Goed stukje. Laten we hopen dat deze bezuinigen niet door gaan.