dinsdag 26 april 2011

Jeugd wil niet meer werken voor een prikkie. Bedrijven gaan meer salaris bieden om meer jongeren aan te trekken

De jeugd wil niet meer werken voor een prikkie. Daarom maken veel bedrijven de lonen voor de jeugd van tegenwoordig interessanter. In steeds meer cao’s zijn de jeugdloonschalen deels afgeschaft of wordt er voor het salaris meer gekeken naar ervaring dan naar leeftijd.

Iemand zegt bijvoorbeeld: 'Ik (17 jaar)werk elke zaterdag bij Bart Smit en krijg een netto loon van 16,75 voor de hele dag. Overuren worden niet betaald.' Dat zijn schijntjes voor de werkgever, en het wordt op die manier ook wel heel begrijpelijk dat bedrijven heel graag heel jonge mensen willen laten werken. Die kosten niks. Als zo'n jongere van 17 dan 2 jaar werkt en al bijna 20 jaar oud dreigt te worden, dan wordt met alle macht geprobeerd deze jongere voor iemand van 16 in te ruilen. Die is toch weer de helft goedkoper!

Dat meldt de Telegraaf vandaag. Bedrijven hopen met de betere lonen, meer jongeren aan te trekken.

Vooral twintigers profiteren van de regelingen en verdienen meer dan voorheen. Zo is in de pas afgesloten cao voor de grootmetaal afgesproken dat jongeren voortaan vanaf hun 23ste als volwaardige vaklieden worden betaald. Eerder werden jongeren daar soms tot hun 27ste ingedeeld in jeugdschalen.

Geen opmerkingen: