woensdag 18 mei 2011

Niet goed collegegeld terug? Je zult maar een HBO diploma op zak hebben van hogeschool Inholland, dat is nu waardeloos

Je zult maar een diploma op zak hebben van hogeschool Inholland, dat is nu waardeloos. Je dacht geslaagd te zijn voor een HBO opleiding en dan, jaren later, lees je in de krant dat de hogeschool waar jij je diploma hebt behaald, een zeer slechte hogeschool  is. We hebben het hier natuurlijk over hogeschool Inholland.

Hogeschool Inholland lag al redelijk onder vuur vanwege de kwaliteit van haar onderwijs, maar nu heeft de onderwijsinspectie een vernietigend oordeel gegeven. Van de 5 opleidingen die zijn bekeken, blijken er maar liefst 4 fout te zijn. Onder het nivo. Ruim onder het nivo. De vier waar het om gaat zijn: Bedrijfseconomie Haarlem , Commerciele Economie Diemen, Media en Entertainment (MEM) Haarlem en Vrijetijdsmanagement Diemen. Als je daar hebt gestudeerd en een HBO opleiding hebt behaald, dan heb je nu een probleem. Je hoeft je diploma weliswaar niet in te leveren, maar overal waar je het diploma laat zien (of jouw VV) ziet men dat het bij Inholland is behaald. En dan gaan er belletjes rinkelen. Terecht. Sterker nog, als je een andere opleiding bij Inholland hebt gedaan, zullen er ook belletjes gaan rinkelen.

Collegegeld terug 
Als je diploma waardeloos is, is het naar mijn idee goed om als oud student je collegegeld terug te vragen en misschien ook wel een schadevergoeding te eisen voor de vele jaren dat je voor niets hebt gestudeerd. De vele jaren die je hebt weggegooid.

Onderwijsinspectie
Het trieste van dit verhaal is dat dit zomaar kan. Het is niet uitgesloten dat dit op andere instellingen ook kan gebeuren.

En waar was de onderwijsinspectie al die jaren. Het is natuurlijk goed dat ze dit nu hebben gesignaleerd, maar waarom nu pas. Wat deden ze al die jaren voorheen. Dit hadden zij veel eerder moeten opmerken!

Geen opmerkingen: