dinsdag 26 april 2011

Pensioenleeftijd van 65 naar 68 jaar, met eerst een tussenstop op 66 jaar. Maar welke werkgever wil zulke dure werknemers?

De Pensioenleeftijd gaat van 65 naar 68 jaar, maar we krijgen als het aan dit kabinet ligt eerst een tussenstop op 66 jaar. Maar welke werkgever wil zulke dure werknemers?

Minister Kamp is al maanden met sociale partners in gesprek over het verhogen van de aow-leeftijd en een nieuw pensioenstelsel. De bewindsman wilde graag samen met werkgevers en werknemers bindende afspraken maken, maar door onenigheid binnen vakcentrale FNV is zo’n akkoord nu ver weg. Hij wil nu nog wel binnen een maand regelen dat de pensioenleeftijd naar 66 jaar wordt verhoogd.

Maar gaat dat werken? Onze oudjes zijn gewoon te duur. Natuurlijk hebben ze sowieso al een hoger salaris dan een jonger iemand die een zelfde functie heeft. Dat kan komen door inflatie, gewoon loonsverhogingen, of omdat hij meer ervaring heeft.

Daarbij is een van de grootste boosdoeners is de pensioenpremie. Vooral voor pensioenregelingen die niet onder de grote bedrijfstakparaplu vallen, de zogenaamde beschikbare premieregelingen. De premies worden procentueel hoger naarmate iemand ouder wordt. Zo is de pensioen premie van iemand van 30 jaar, 12,7% van zijn bruto salaris. Maar bij iemand van 45 jaar is dat al 22,1%. En bij iemand van 60 jaar is dat 38,3%.

Veel werkgevers betalen dat bedrag volledig. En zelfs als de werknemer hiervan de helft betaalt, is zo iemand erg duur. Zolang dit bestaat, willen veel werkgevers niet eens iemand in dienst hebben die zo duur is.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik ben 60 je, werkeloos. Niemand wil me hebben, te oud , te duur...

Anoniem zei

Het is het aloude broekzak - vestzak verhaal. Dan verhogen we de AOW leeftijd en moeten we aan de andere kant langere uitkeringen gaan betalen voor de WW, WIA, WAO, ZW en de ANW om er maar een paar te noemen. In uitzonderlijke gevallen zullen werknemers nog (volledig) blijven werken tot aan hun hogere AOW leeftijd. Hoeveel procent van de beroepsbevolking van boven de 63 jaar werkt er nu nog? Niet veel meer denk ik en dat percentage niet-werkenden zal dan alleen maar hoger worden, waardoor andere uitkeringswetten weer (over)belast gaan worden. Het maakt in principe dus allemaal niets uit.