donderdag 31 mei 2012

Hoe kom je aan meer geld?

Geld is wel belangrijk

Geld is wel belangrijk! 

Het maakt niet per definitie gelukkig, maar het geeft je de vrijheid om gelukkig te zijn. Heb je niet genoeg? Je hebt het voor een deel zelf in de hand. Hieronder vind je een paar tips die worden gegeven op de site sochicken.nl.

Start met een overzicht
Maak voor jezelf een overzicht (op papier of in een spreadsheet) van je netto inkomen en uitgaven. Het is belangrijk om te weten hoeveel geld je per maand nu precies te besteden hebt. Tel alle inkomsten bij elkaar op en trek daar alle vaste lasten van af (inclusief sparen). Dan weet je hoeveel geld je vrij te besteden hebt per maand en krijg je inzicht in je vaste lasten (misschien kunnen die omlaag?).

De vijanden: schulden en vaste lasten
Maak je schulden en vaste lasten zo snel mogelijk een kopje kleiner! Heb je schulden of sta je rood? Los het zo snel mogelijk af. De rente die je over schulden betaalt zijn weggegooid geld. Gespreid betalen bij Wehkamp kost je bijvoorbeeld 18% op jaarbasis. Betaal zo weinig mogelijk met je creditcard(s), deze rekenen vaak ook rente.

Vaste lasten zijn kosten die herhaaldelijk terugkeren zoals de verzekering, telefoon-, internet- en energierekening. Deze kosten snoepen elke maand vrije bestedingsruimte bij je weg. Kijk dus eens kritisch naar je vaste lasten. Kan het misschien goedkoper? Is het misschien eens tijd om dat blad eens op te zeggen?

KOOP MINDER!
Dit wil je misschien niet horen: je moet minder kopen! Hoe doe je dat? Bij elke uitgave die je gaat doen vraag je jezelf eerst af: “Heb ik dit echt nodig?” en: “Word ik hier gelukkiger van?”. Het zal je verbazen hoe vaak het antwoord “NEE!” is. Kritischer omgaan met je geld betekent dat je meer overhoudt voor de dingen die ECHT wilt. Tip: Gooi al je muntgeld in een spaarpot. Het voorkomt impulsaankopen en je hebt altijd wat geld achter de hand voor als je het echt nodig hebt!

Zorg voor extra inkomsten
Klinkt logisch: extra geld krijg je vooral door meer geld te verdienen. Denk eens na of je misschien ergens extra inkomsten vandaan kunt toveren. Verkoop de spullen die je niet meer gebruikt op Marktplaats, zet je talenten eens aan het werk, begin een webshopje, ga een extra dag werken, help iemand ergens mee tegen een vergoeding… er zijn veel manieren om wat extra geld te verdienen. Alle beetjes helpen!

Spaar!
Spaar. Spaar altijd. Spaar voor de toekomst, voor noodgevallen, voor het verwezenlijken van dromen. Zet elke maand automatisch geld opzij en blijf er daarna vanaf. Beschouw je spaarcentjes niet als besteedbaar inkomen, maar als appeltje voor de dorst. Zo groeit je spaargeld langzaam, en zodra je het nodig hebt kun je het gebruiken. Blijf daarna wel gewoon weer doorsparen! Je kunt spaardoelen stellen waarin je bekijkt hoeveel geld je voor een bepaalde datum nodig hebt, aan de hand daarvan kun je berekenen hoeveel geld je per maand opzij moet zetten.

Volhouden
Als je eenmaal bewuster met je geld omgaat zul je zien dat het steeds gemakkelijker gaat. Wees dankbaar voor het geld dat je hebt, het geeft je zelfstandigheid en vrijheid. Dus geef het alleen uit aan de dingen die belangrijk voor je zijn, dan haal je er meer voldoening uit.

Internet
Je kunt internet heel goed gebruiken om de beste prijs voor iets te vinden. Of dat nu gaat om je dagelijkse boodschappen of om een nieuwe auto. Daarnaast biedt internet ook heel wat mogelijkheden voor de slimme gebruiker om geld te verdienen. Dat kan aardig oplopen. Bekijk bijvoorbeeld eens de tips op http://veelgeldverdienenopinternet.blogspot.com/

1 opmerking:

Anoniem zei

Sparen..... Ben je gek of zo.. De rente staat net boven de 2% .. De inflatie is volgend jaar al bijna 5%. Houdt per saldo in dat als je 100 euro spaart, deze volgend jaar 97 Euro waard is.. Wat een lutser deze schrijver..