maandag 2 mei 2011

Na 10 lange jaren van jagen op de meeste gezochte terrorist ter wereld, is het de VS eindelijk gelukt om Osama bin Laden te doden. Of was het één van de vele dubbelgangers?

Na 10 lange jaren van jagen op Osama bin Laden, is het de VS eindelijk gelukt om Osama bin Laden te doden.

Osama of dubbelganger?
Osama of dubbelganger?


Tijdens een militaire actie die door Amerikaanse soldaten op de grond is uitgevoerd kwan de meest beruchte terroristenleider, Osama bin Laden, om het leven bij een actie in de Pakistaanse stad Abbotabad. Tevens zou een zoon van hem daarbij zijn gedood.

Het is opvallend dat de meeste gezochte terrorist ter wereld zich daar in een gewoon huis bevond. Algemeen werd aangenomen dat bin Laden zich ergens in een grot in het grensgebied tussen Pakistan en Afghanistan zou hebben schuilgehouden. Bin Laden zou door het hoofd zijn geschoten.

Eufurie 
Meteen is er met heel veel eufurie gereageerd op deze actie, op deze overwinning volgend de Amerikanen.   Zo was er al heel snel een juichende menigte voor Witte Huis, en een feest op Ground Zero. Honderden New Yorkers stroomden naar de bijkans heilige plek, waar de contouren van nieuwe gebouwen langzaam gestalte hebben gekregen. Gehuld in Amerikaanse vlaggen zongen ze God Bless America. Vreemden vielen elkaar spontaan in de armen. De ontlading was er enorm. De CIA is volgens de media weer in ere hersteld. Die hadden een flinke deuk opgelopen omdat ze 9/11 niet hebben zien aankomen. Dat is door de dood van bin Laden weer redelijk goed.

Daarnaast is het een politieke opsteker voor president Obama. Ook voor hem komt de dood van bin Laden heel erg goed uit. De timing kon bijna niet beter.

Financieel gezien lijkt zijn dood ook prima. De financiele markten reageren goed en de olieprijs zakt. In de prijs van aandelen zit een deel risicopremie ingeprijsd. Nu de dreiging van Al-Qaeda door zijn dood daalt, neemt de risicopremie af en stijgt de waarde van aandelen. Dat effect zie je terug op de beurs.

Vergeldingsacties
Met de dood van bin Landen is echter nog geen einde gekomen aan de terreurdreiging. Sterker nog, dit zou ook wel eens een aanleiding kunnen zijn voor vergeldingsacties door aanhangers van bin Laden. Interpol heeft veiligheidsorganisaties opgeroepen extra alert te zijn op mogelijke vergeldingsacties van aanhangers van de gedode terroristenleider Osama bin Laden.

„De meest gezochte terrorist ter wereld is niet meer”, zegt secretaris-generaal Ronald Noble. „Maar dit betekent niet dat zijn netwerk en zijn volgelingen er niet meer zijn. Zij kunnen en zullen doorgaan met het uitvoeren van terroristische actie over de hele wereld.”

Dubbelganger
De Taliban ontkent dat Osama bin Laden is gedood. En dan rijst meteen de vraag hoe zeker de Amerikanen weten dat ze bin Laden hebben. Hebben ze zijn DNA? Hoe ziet de man er eigenlijk uit? Is hij na 10 jaar nog wel te herkennen? Zouden ze niet gewoon een dubbelganger te pakken hebben.

Bekend is dat Osama bin Laden veel dubbelgangers had. Vooral om de Amerikanen te misleiden. De vraag of het geen dubbelganger is zou toch met heel veel zekerheid beantwoord moeten kunnen worden door de Amerikanen. Zeker als het 'opvallend' is dat de gedode man zich in een gewoon huis bevond. Niemand verwacht dat bin Laden daar zit, maar het is wel te verwachten dat één van die vele dubbelgangers daar zit.

Er zijn genoeg extremistische Moslim mannen die 'hun leven voor de goede zaak willen geven' en daarom willen doen alsof ze Osama bin Laden zijn.

Dat het op internet leeft, blijkt uit statistieken die google me geeft. De meeste verwijzingen naar dit artikel worden gegenereerd door de volgende search keywords:
-dubbelganger osama
-dubbelgangers osama bin laden
-hoe weten ze zeker dat het bin laden is
-osama bin laden dubbelgangers
-osama dubbelgangers
-dubbelganger osama gedood
-binladen dood hypoyheek rente omlaag

Foto lijkt inderdaad erg gePhotoshopt
De website whatreallyhappened zegt dat de foto van de dode bin Laden die nu op internet getoond wordt, gemaakt is met behulp van Photoshop. Verder meldt deze site het zeker 48 uur duurt om de identiteit van iemand vast te stellen aan de hand van zijn DNA.

56 opmerkingen:

Anoniem zei

Erg dom om te praten over dubbelgangers...!!!

Dit pleit niet voor de intelligentie van de schrijver.

Anoniem zei

@08:40 Want?

Anoniem zei

Ik feliciteer Amerika en de Wereld met de dood van deze massamoordenaar, vandaag hang ik de Amerikaanse vlag uit.

Jan.

oompie zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Maarten Meerdonk zei

Osama bin Laden of de de USA, het is qua geweld en intimidatie één pot nat. Ik weet zeker dat de USA vele malen meer onschuldige levens op hun kerfstok hebben staan dan Osama bin Laden. De USA zijn het meest agressieve land ter wereld, dat meer dan andere landen her oorlogsrecht schoffeert. De ene terrorist doodt de ander dus, niet meer en niet minder. Het belangrijke verschil is dat de USA een geweldige propagandamachine hebben zodat ze kunnen doen voorkomen veel betere mensen te zijn dan de kliek van bin Laden. Maar laat je niet voor de gek houden want de echte terroristen zitten op regeringsstoeltjes van de zogenaamd beschaafde landen. Osama is dood maar de terreur tegen de niet westerse wereld gewoon door met als grote leider de USA.

Anoniem zei

Ik wil ook eerst dna bewijs zien. Dan pas geloven.

Anoniem zei

OBL is bijna 2 m lang, dus dubbelgangers vinden met dezelfde leeftijd en uiterlijk is niet bepaald makkelijk.
Bovendien zou het zinloos zijn, want een goede dubbelganger zou ook zeker gepakt worden.
Ik denk dat de schrijver een beetje in de war is met Saddam Hoessein.

Wat natuurlijk wel op grote schaal gebeurt is, is het verspreiden van valse geruchten.

Verder is het nogal dom om te denken dat Obama de dood van OBL zou aankondigen, als dat niet 100% vast staat, DNA liegt niet.

Anoniem zei

@10:27 kennen we (de VS) het DNA van bin Laden? We zullen er nooit achter komen nu OBL in zee is gegooid....

Anoniem zei

Erg interessant zal zijn de reactie van Al Qaeda op de dood van de ECHTE OBL, ze kunnen het toegeven en hem het beste wensen met z'n 70 maagden, maar ze kunnen het ook keihard ontkennen, in dat laatste geval krijgen we vast te maken met dubbelgangers op vage video's en tapes.
Bij 11 september is gebleken dat sommigen helemaal niets geloven van wat de Amerikaanse regering zegt, ook al is er overweldigend bewijs, ongetwijfeld zullen dus talloze mensen gaan beweren dat OBL niet dood is.

Anoniem zei

En met welk DNA zou dat dan vergeleken moeten worden? je moet eerst DNA hebben afgenomen van iemand waarvan je zeker weet dat het OBL is en dan zijn huidige DNA daar mee vergelijken...
En dan het verhaal dat ze zijn lichaam gelijk in zee gooien. Dat geloof je toch alleen als je nog in Sinterklaas gelooft????

Anoniem zei

Luister allemaal.
Osama bin Laden is niet dood.
Het was gewoon een dubbelganger van Osama
Denken jullie dat Amerika in 10 jaar zijn lichaam nog herkennen.dat is wel een beetje raar toch...
Hij is niet dood, het is gewoon weer de politiek van Amerika...

Anoniem zei

Het DNA van OBL (en zijn familieleden) is allang in handen van de Amerikanen en het is dus 100% zeker dat hij dood is.
Het lichaam van de zoon kan altijd nog als bewijs dienen.

Obama kan in deze zaak geen enkel risico nemen, hij zou zichzelf belachelijk maken en de verkiezingen verliezen,
Sterker nog, als hij voor gek gezet zou worden door een nog levende OBL, dan zou hij niet eens meer mee durven doen.

Anoniem zei

De foto toont een dode man met zwarte baart maar Bin Laden was/is totaal grijs.????

Anoniem zei

Het verhaal dat zijn lijk in zee gegooid zou zijn komt wel erg snel, ik zou kunnen denken dat zijn lijk in het diepste geheim naar de USA wordt vervoerd en dat dit verhaal verzonnen is om de moslims gerust te stellen.

Verder is het zeker dat de CIA alle computers en papieren uit zijn huis heeft meegenomen, dit kan dus nog zeer grote gevolgen hebben voor Al Qaeda, wellicht zijn ze nu in grote paniek, want we horen nog helemaal niks van hen.

Anoniem zei

Als dit door en door verrotte figuur in zee gegooit is wil ik voorlopig even geen vis meer.

Anoniem zei

More than a year later, what Obama described as a “possible lead” came in. Senior administration officials said they had been tracking an Al Qaeda courier in bin Laden’s inner circle. Two years ago, the U.S. determined the areas in Pakistan where he operated. By August, they had determined the exact location in Abbottabad, Pakistan -- where bin Laden was apparently hiding out in a sprawling compound on the outskirts of town.
One U.S. official said the compound was built over a six-year period. The intelligence community, led by the CIA, concluded it was custom-built to house someone of bin Laden’s stature. It was enclosed by a high wall topped with barbed wire, and protected by two security gates.
Officials said that by February, they determined they would pursue the compound. This touched off a series of high-level meetings to develop a course of action.
According to one senior administration official, the president convened at least nine meetings with his top national security leaders. Those advisers met formally another five times, in addition to countless briefings among the National Security Council, CIA, Pentagon and Joint Chiefs of Staff. The president was actively involved at all levels, the official said.
The federal law enforcement source said that by last week, it seemed “this might be the real deal.”

Maria zei

dit is gewoon weer een complot van Amerika.
Waarom hebben ze geen beelden van zijn lichaam enzo.
Hij wordt op zee achter gelaten waroom omdat het hele verhaal verzonnen is er is geen Bin laden dood.
Geloof er helemaal niks van het hele verhaal

Anoniem zei

Osama bin Laden stond gewoon op de loonlijst van de CIA. Daarom hebben ze 'm ook doodgeschoten zodat hij dit allemaal niet kan verklaren. Fidel Castro heeft er een aardige boom over opgezet en laten zien dat Osama telkens verscheen als er in de USA een nog strengere anti-tereurwet aangenomen moest worden. Nu hij niet meer van nut is, hebben ze 'm omgelegd. De USA en Bin zitten in hetzelfde complot om grip op alle wereldburgers te krijgen.

Anoniem zei

http://www.foxnews.com/us/2011/05/01/usama-bin-laden-dead-say-sources/

Anoniem zei

De figuur Osama bin Laden heeft ooit echt bestaan en is al lang dood. De terroristenleider Osama is een creatie van de CIA die op basis van de gestolen identiteit van deze man tal van misdaden heeft gepleegd met als doel het doorvoeren van veel te strengen wetgeving die de USA in de gelegenheid stelt alle wereldburgers te bespioneren. Schijnbaar is er een kink in de kabel gekomen en moest de dubbelganger van Osama, die deze toneelstukjes speelde, snel opgeruimd worden. En wij, de burgers, de journalisten, de regeringen, we trappen er weer massaal in.

Anoniem zei

Soms begrijp ik niet dat onze wereld kan blijven bestaan met zoveel los rond lopende idioten.

Anoniem zei

Welke loslopende idioten zal de schrijver bedoelen. Osama of de militaire top van de USA?

Anoniem zei

ma 02 mei 2011, 11:46
'De dood van Bin Laden gaat gewroken worden'

GRONINGEN - „Voor de moslims is dit een bittere nederlaag. De dood van Osama bin Laden gaat gewroken worden. Dat is zo helder als wat”, zo weet massapsycholoog Hans van de Sande van de Rijksuniversiteit Groningen zeker.
Van de Sande reageert op de vreugde die vooral in Amerika is losgebarsten na het nieuws dat de meestgezochte terrorist is gedood. „De wraakacties beginnen waarschijnlijk met aanslagen op ambassades of met bomaanslagen op westerse doelen.”
Hij noemt de 'vreugdedans' in Amerika niet verstandig, maar dat is volgens hem een rationele reactie op een emotioneel tafereel. „In zo'n geval als de dood van Osama bin Laden doet het er niet toe wat verstandig is. Het is een diepliggend gevoel bij mensen om een overwinning op je tegenstander te vieren, ook al roept deze euforie weer een negatieve reactie op bij de tegenpartij.”

Maria zei

Dus wat houd het in 1 en al leugens wat ze ons willen wijs maken.
Amerika met hun complot theorie.
Helaas geloven er veel mensen in zijn blind voor de wwarheid.

Anoniem zei

Ze hadden 'm aan de varkens moeten voeren in plaats van aan de vissen.

kabouter zei

Weer een andere Bin laden - word een drukke dag ..
Hoe groot is deze bin ?

Anoniem zei

De kans is heel erg groot dat dit een dubbelganger is die op Osama Bin-laden leek en een hoop geld heeft gekregen om zich voor te doen dat hij Osama Bin-laden is volgens een bron zo kan zijn en de kans heeft gekregen om zo zijn operaties op te stellen om de Amerikanen te misleiden zo zijn er veel dubbelgangers het moest er even op lijken dat hij het was.


Cia tactics of manipulation

Anoniem zei

De CIA heeft een eigen werknemer afgemaakt. Zijn nickname: Osama bin Laden!

kabouter zei

gewoon geen aandacht aan geven...lamalulle ( sorry Lama )( oops)Nu ik er toch ben (Lama)neem even een kijkje-@ dalai Lama- best leuk - je hoeft niet je mag wel ..er is Geen bewijs "what so ever"voor die dooie Osama Bin Laden !behoorlijk ontspoort schijnt de Nederlanse uitdrukking!

Anoniem zei

ma 02 mei 2011, 12:30
Osama gedood in luxe zomerhuis

WASHINGTON - Uiteindelijk werd Osama bin Laden niet gevonden in een grot, maar in een luxe zomerhuis op een uurtje rijden van de Pakistaanse hoofdstad Islamabad in het gezelschap van zijn jongste vrouw.
Vier helikopters begonnen afgelopen nacht een aanval op het complex. Na een vuurgevecht van veertig minuten met Amerikaanse Special Forces waren Bin Laden, een van zijn zonen, twee mannen en een vrouw dood.
Bin Ladens lichaam werd meegenomen naar Afghanistan door de Amerikaanse troepen. Daar werd zijn identiteit vastgesteld. De Amerikanen verloren door een technisch mankement een helikopter tijdens de operatie. Na de crash, in de omgeving van de Pakistaanse Militaire Academie, werd de helikopter vernietigd.
Koerier
Het Amerikaanse leger kwam de meest gezochte terrorist ter wereld op het spoor door een koerier, die vier jaar geleden al was aangewezen door gevangenen in Guantanamo Bay. Het was een van de weinige mensen die Bin Laden zou vertrouwen. In augustus vorig jaar bleek de man te wonen in een zwaarbeveiligd huis in Abbottabad, een populaire vakantiebestemming zestig kilometer ten noorden van Islamabad. Dat maakte het huis tot een belangrijk doelwit. De koerier en zijn broer zijn ook omgekomen bij de aanval.
Het huis is in 2005 gebouwd. Het was omgeven door muren met prikkeldraad van 3,5 tot 5,5 meter hoog. Het optrekje was waarschijnlijk zo'n miljoen dollar waard, maar er was geen telefoon- of internetaansluiting. Opvallend was dat de bewoners hun afval verbrandde in plaats van het, net als de rest van de stad, aan de weg te zetten.

PP

Anoniem zei

Aanslagen van al-Qaeda

AMSTERDAM - De leider van al-Qaeda, Osama bin Laden, is door Amerikaanse special forces gedood. Hieronder een overzicht van belangrijke aanslagen gepleegd door al-Qaeda of door daders, geïnspireerd door de organisatie van Bin Laden.
26 februari 1993: Een explosie in de kelder van het World Trade Center in New York doodt zes mensen en verwondt circa duizend anderen.
13 november 1995: Een autobom ontploft in de Saudische hoofdstad Riyad voor het gebouw van de Nationale Garde waar Amerikaanse militaire adviseurs werken. Vijf Amerikanen en twee Indiërs komen om.
25 juni 1996: Een bom ontploft bij een Amerikaanse militaire basis in het Saudische Dahran. Negentien Amerikanen sneuvelen.
7 augustus 1998: Aanslagen op de Amerikaanse ambassades in Kenia en Tanzania kosten 224 mensen het leven. Ruim vijfduizend raken gewond.
12 oktober 2000: Een zelfmoordaanslag op het Amerikaanse oorlogsschip USS Cole voor de kust van Jemen doodt zeventien Amerikaanse zeelieden.
11 september 2001: Met drie gekaapte vliegtuigen worden aanslagen gepleegd op het World Trade Center in New York en op het Pentagon in Washington. Een vierde gekaapt vliegtuig stort neer in Pennsylvania. Bijna drieduizend mensen komen om.
11 april 2002: Door een zelfmoordaanslag op een synagoge op het Tunesische eiland Djerba vallen 21 doden onder wie veertien Duitsers.
12 oktober 2002: Bomaanslagen op het Indonesische eiland Bali doden 202 mensen.
12 mei 2003: In de Saudische hoofdstad Riyad vallen 35 doden door zelfmoordaanslagen.
16 mei 2003: Vijf bommen ontploffen in de Marokkaanse stad Casablanca waardoor 45 mensen omkomen, onder wie twaalf daders.
15-20 november 2003: 63 mensen sterven in het Turkse Istanbul bij aanslagen op een Britse bank, het Britse consulaat en twee synagogen.
2 maart 2004: Bij aanslagen op sjiitische pelgrims in het Iraakse Bagdad en Karbala vallen ongeveer 180 doden.
11 maart 2004: Bomexplosies in vier forensentreinen in het Spaanse Madrid doden 191 mensen. Er raken ongeveer tweeduizend mensen gewond.
7 juli 2005: In het openbaar vervoer in de Britse hoofdstad Londen plegen vier Britten zelfmoordaanslagen waardoor 56 mensen omkomen.
23 juli 2005: Zelfmoordaanslagen in de Egyptische badplaats Sharm al-Sheikh resulteren in 68 doden
9 november 2005: Er vallen zestig doden bij drie zelfmoordaanslagen op hotels in de Jordaanse hoofdstad Amman.
24 april 2006: Twintig doden bij een zelfmoordaanslag in het Egyptische Dahab.
11 december 2007: In de Algerijnse hoofdstad Algiers komen 41 mensen om bij aanslagen op onder meer een VN-kantoor.
17 september 2008: Een aanslag op de Amerikaanse ambassade in Yemen kost zestien mensen het leven.
20 september 2008: Zeker zestig mensen verliezen het leven bij een aanslag op het Marriott Hotel in het Pakistaanse Islamabad.
PP

Anoniem zei

Hamas veroordeelt moord op 'heilige strijder'

GAZA-STAD - Ismail Haniyah, de leider van de strengislamitische Palestijnse Hamasbeweging, heeft maandag in scherpe bewoordingen uitgehaald naar de Verenigde Staten in verband met de dood van terreurleider Osama bin Laden. Hij stelde dat een „Arabische Heilige Strijder” is geliquideerd. Hamas heeft de macht in de Gazastrook.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
PP

Anoniem zei

Het aller, allerslimste dat de CIA zou kunnen doen is natuurlijk Bin Laden gevangen nemen en doen alsof hij dood is.

Daarna heeft men rustig de tijd om hem leeg te laten lopen over z'n vriendjes.

PP

Anoniem zei

De website whatreallyhappened is de meest leugenachtige en onbetrouwbaarste website die er bestaat.

Anoniem zei

de grote vuil speler hier is Pakistan... volgens mij wisten ISI de geheim dienst van Pakistan waar hij was tot zijn dood... want laatste tijden ging niet egt goed tussen USA en Pakis... en ja je moet wat doen he... laat ons met rust aub hier heb je OBL...

Anoniem zei

als je een dna test wilt doen prima maar je hebt niets om te vergelijken

Anoniem zei

De video van ABC van de slaapkamer van Bin Laden is volledig in overeenstemming met de foto's van de dode Bin Laden, het lijkt erop dat hij volgepompt is met kogels.
Zeer waarschijnlijk probeerde hij zich te verdedigen met een wapen en werd hij daarom doodgeschoten.

Precies zei

July 23, 2009
Portable DNA testing machines will give results within an hour
Sean O’Neill, Crime Editor
Handheld DNA testing machines will revolutionise the investigation of murder, rape and other serious crime by producing results from the national database within an hour.
“Rapid DNA” technology will enable detectives to test material at the scene of a crime or in a police station and eliminate the need to send it to a laboratory.
A Whitehall briefing paper discusses the use of portable equipment for DNA analysis in one hour rather than three or four days with the longer-term aim of reducing the testing time to 30 minutes.
The development, described as a “step change in the speed of DNA analysis”, will be piloted by British police forces next year and save many millions of pounds.
On the front line of criminal investigation, fast-track DNA should immediately lead to quicker identification of suspects, giving detectives the edge over a criminal on the run or linking a prisoner to a crime scene.

Anoniem zei

hoop dat ze hem echt hebben en ja dna zou fijn zijn en de foto lijkt geshopt te zijn mond staat precies het zelfde, maar zal zijn dood einde terror betekenen.. NEE dus ach voor amerika fijn dat de man die achter 9-11 ziet dood is maar Al quida gaat gewoon door met zijn teroristiche aanslagen... want dat zijn mensen die als martelaar willen eindigen.....

Anoniem zei

De foto is al 20 jaar oud. De laatste 10 jaar is er niets meer van hem vernomen. Kunstmatig in leven gehouden in de pers. Wel een mooie opsteker zo vlak voor de verkiezingen. Beter geregiseerd als de redding uit Libie, de stunt van Rutte. Voor mij is Osama gewoon al lang geleden gestorven in een ziekenhuis. En als dit Osama moet voorstellen hadden ze eerst zijn baard grijzer moeten maken, of gaan we beweren dat hij die verfde?

Anoniem zei

Al vele jaren geleden is vastgesteld dat hij z'n baard inderdaad had geverfd, dat lijkt me ook logisch als je met een veel jongere vrouw 'getrouwd' bent.....

Anoniem zei

Bin Laden is door de Amerikaanse elitetroepen geïdentificeerd op basis van zijn gezicht. Momenteel worden DNA-testen gedaan om zijn identiteit definitief vast te stellen, aldus een Amerikaanse functionaris. De resultaten van de DNA-testen zullen binnen enkele dagen bekend worden. Bin Laden zou zich hebben verzet tegen zijn arrestatie, waarna hij door zijn hoofd werd geschoten.
Al-Qaeda was verantwoordelijk voor de aanslagen van 11 september 2001 op de het World Trade Center in New York en het Pentagon in Washington. Daarbij vielen bijna drieduizend doden.

Anoniem zei

wat een theorieen!

Anoniem zei

Osama bin Laden heeft familie in Saoedi-Arabie !!! Van die familieleden heeft de Saoedi-Arabische regering en dus indirect de USA DNA-gegevens waarmee vergeleken wordt met die van Osama bin Laden !! Daar komen ze zeker achter dat die ECHTE bin Laden is.

Bovendien heeft de familie bin Laden zich gedistansieerd van de gedachtengang van Osama bin Laden en heeft hem verbannen naar een ander land, dus Afghanistan eerst en later in Pakistan.

Ik geloof de nieuwsberichten nu wel !!!!

Simon Balkenende zei

De CIA en het Pentagon hebben heel veel meer onschuldige levens op hun geweten dan Osama bin Laden en zijn legertje. De Amerikanen en al hun onderdanige volgers hebben daarom boter op hun hoofd. In vergelijking met de geweldsmachine van de USA is Osama bin Laden maar een hele kleine vis. Laat je daarom niets wijs maken door het rechtse addergebroed.

Anoniem zei

bla bla bla die foto van osama bin laden werd al gemaakt op 9 maart 2009. toen zeiden ze ook dat osama bin laden overleden was,maar was dat zo??

ik denk dat alles bla is.

Anoniem zei

ma 02 mei 2011, 17:32
Eerste resultaten DNA-test Osama positief

WASHINGTON - De eerste resultaten van de DNA-tests die op het lijk van Osama bin Laden zijn uitgevoerd, bevestigen dat het inderdaad om het stoffelijk overschot van de al-Qaedaleider gaat. Dit heeft een Amerikaanse functionaris maandag gezegd. Er is sprake van „zeer trefzekere overeenstemming” met het vergelijkingsmateriaal.
Volgens een andere functionaris is het erfelijk materiaal van Bin Laden vergeleken met het DNA van meerdere familieleden. Er is op basis van die vergelijking zeker 99 procent zekerheid dat er geen sprake is van een persoonsverwisseling.
Bin Laden werd zondag in een huis in Pakistan doodgeschoten door Amerikaanse special forces. Zij identificeerden hem in eerste instantie op basis van zijn gezicht.
pp

Anoniem zei

Uit o.a. bovenstaand stukje blijkt inderdaad dat het verhaal over een dubbelganger grote onzin is, ik heb trouwens nog nooit gehoord dat OBL daadwerkelijk gebruik maakte van dubbelgangers, dat past ook totaal niet bij zijn karakter.
Dat dubbelgangerverhaal komt ongetwijfeld uit de richting van personen, die (nog steeds!) geloven dat 11 september door Bush georganiseerd is.

Anoniem zei

anoniemmoet dan ook niet zoveel ...lullen,dat heet toch zo in dit veilig landje,Nederland.
of is het,veel zeggen,maar toch eigenlijk niets...
tja,dat taalgedoe,vooral in Holland,is erg moeilijk onder de knie te krijgen,geluk dat ik uit een zgn,vrije onder buitenlands talen en culturen opgegroeid,jullie allemaal wel verstaan kan.
kinderen leren lekker snel.

Anoniem zei

De Amerikanen hebben het DNA van enkele kinderen van Osama Bin Laden, daarmee kunnen ze een wel een match van maken.

vader Jakob zei

Het is nog veel gekker dan in het artikel staat;
Osama is al in 2001 gestorven!

http://bit.ly/jFOaTp

Anoniem zei

Natuurlijk klopt het DNA. Of verwachten jullie dat ze Apeldoorn gaan bellen. Vraag is alleen wie controleerde dat. Vroeger kon je alles geloven, want het stond in de krant. Tegenwoordig is het andersom. Wie het geloofd krijgt een vliegtuig.

Henk zei

Obama is Osama, daarom kunnen ze hem niet vinden.

Anoniem zei

Er is wel is vreemds met de foto van de dode OBL: de Amerikaanse regering is aan het twijfelen of ze de foto's van de dode OBL wel willen vrijgeven, dat zou kunnen betekenen dat de getoonde foto een vervalsing zou zijn afkomstig van oplichters.
Als OBL slechts een kogel in het hoofd heeft gekregen, dan begrijp ik ook niet dat zijn hoofd eruit ziet alsof er een granaat bij zijn hoofd ontploft is.

Voor de twijfelaars: het is 100% zeker dat de enige echte OBL een paar dagen geleden gedood is, iedereen die iets anders gelooft is zeer waarschijnlijk paranoïde.

De doodse stilte bij AlQaeda duidt erop dat men in paniek verkeerd c/q grote ruzie heeft over de opvolging en de gevolgen van deze fabuleuze actie.
pp

Anoniem zei

An image apparently showing a dead Osama bin Laden broadcast on Pakistani television and picked up by British newspaper websites is a fake.
The bloodied image of a man with matted hair and a blank, half-opened eye has been circulating on the internet for the past two years. It was used on the front pages of the Mail, Times, Telegraph, Sun and Mirror websites, though swiftly removed after the fake was exposed on Twitter.
It appears the fake picture was initially published by the Middle East online newspaper themedialine.org on 29 April 2009, with a warning from the editor that it was "unable to ascertain whether the photo is genuine or not".

.........................................
De foto is dus inderdaad fake en niet afkomstig van de Amerikaanse overheid.

De dode man van de foto heeft duidelijk te lijden gehad van een bomexplosie en dat is niet het geval met OBL.
pp

Anoniem zei

Voor mij lijken al die gasten met die lange baarden en jurken op elkaar.Zelfs op de TV kantine zouden ze dit kunnen imiteren.