dinsdag 17 mei 2011

Wielrenner Wouter Weylandt (26) verongelukt in afdaling tijdens derde etappe van de Ronde van Italië. Begrafenis woensdag 18 mei 2011

RIP Wouter Weylandt
De wielrenner Wouter Weylandt (26) verongelukt in afdaling tijdens derde etappe van de Ronde van Italië. De renner van Leopard-Trek kwam gruwelijk ten val in de afdaling van de Passo del Bocco. Hij liep zwaar hoofdletsel op.

Het Luxemburgse wielerteam Leopard-Trek heeft maandagavond besloten actief te blijven in de Ronde van Italië. Volgens manager Brian Nygaard doen de renners dat uit respect voor de familie van hun overleden teamgenoot Wouter Weylandt.

Begrafenis woensdag 18 mei 2011

De wielerwereld verzamelt zich woensdag 18 mei in de Sint-Pieterskerk in Gent voor de begrafenis van Wouter Weylandt. Om 08.00 uur stonden rijen mensen te wachten om Weylandt een laatste groet te brengen. Volgens Sporza staan zijn ploeggenoten naast de witte kist. Bij de dienst zijn onder anderen ook Fabian Cancellara, Frank Schleck, Tom Boonen en Eddy Merckx aanwezig.

Wouter Weylandt

Wouter weylandt
Weylandt werd ter plekke zo'n 40 minuten gereanimeerd. Artsen moesten zijn helm los snijden. Vervolgens werd de Belg met een helikopter overgebracht naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Alle medische hulp was helaas voor niets. Giro-dokter Giovanni Tredici bevestigde het trieste nieuws. "Ondanks een snelle behandeling was er niets wat we konden doen. Hij had een schedelbreuk en verschillende wonden in zijn gezicht."

De beelden leken veel op die Fabio Casartelli, die tijdens de Tour de France van 1995 door een val om het leven kwam. Al vrij snel na de val maakte de Giro-organisatie bekend dat de podiumceremonie na de etappe niet doorging. Dat voorspelde al niet veel goeds. Weylandt is de vierde renner die in de Giro d'Italia om het leven komt.

Eerbetoon

Eerbetoon aan Wouter Weylandt
Symbolisch, om het gat op te vullen dat Wouter Weylandt ongewild had achtergelaten, reed Tyler Farrar verstrengeld tussen de acht Leopard-Trek-renners over de streep. De boezemvriend van Weylandt veegde veelvuldig de tranen van zijn gezicht in de straten van Livorno. De laatste meters moest de hevig aangeslagen Farrar over de finish geduwd worden door Tom Stamsnijder. Het emotionele eerbetoon ging door merg en been, maar toonde tevens aan dat de wielerwereld op zulke momenten een hechte familie is.

Wouter Weylandt had pech

Wat het allemaal nog dramatischer maakt is dat de Giro oorspronkelijk helemaal niet op het programma van Weylandt stond. Na een sleutelbeenbreuk van zijn ploeggenoot Daniele Bennati werd hij toch naar Italië gestuurd. Volgens Belgische media zou Weylandt in september voor de eerste keer vader worden.

De in Gent geboren sprinter werd zondag in Parma nog negende in de massasprint. In de Giro van vorig jaar - toen hij nog uitkwam voor Quick Step - won Weylandt de derde (!) etappe, met aankomst in Middelburg. Op één dag na is dat precies één jaar geleden.

Weylandt zou in september van dit jaar voor de eerste keer vader worden.

10 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik hed het nieuws gelezen over Wouter Weylandt en ben geschrokken hier van. Heel veel strekte voor de vrouw van Wouter en natuurlijk voor de ploeg. RIP Wouter.

R vd Schors

Anoniem zei

heb te doen met de familie en geliefde.
sterkte ouders en an sophie.

Anoniem zei

RIP

Anoniem zei

Ik vind het zo erg!
RIP
sterkte aan de familie en aan zijn vrouw natuurlijk.

Anoniem zei

Heel veel sterkte aan zijn vriendin zijn vader en moeder en zusje Weylandt en de hele ploeg die nu diep treurd om het verlies. Wouter rust zacht, we zulle je missen in de wielersport. Trudy Dofferhoff of Chayenne Indiana.

Anoniem zei

veel sterkte voor iedereen!


hoe indrukwekkend vandaag hoe jullie de finish passeerden!

karel zei

erg ,niet te beschrijven gewoon .
niet te bevatten.
ze zouden deze ontzettend gevaarlijke sport moeten afschaffen!

Anoniem zei

Sterkte alle betrokkenen

Anoniem zei

Verschrikkelijk zo'n ongeval. Heel veel sterkte voor vriendin, familie, vrienden en natuurlijk zijn ploeggenoten.
Houdt zijn naam in ere ook voor zijn kindje dat in september geboren zal worden.
Heel veel kracht voor een ieder.

Anoniem zei

veel succ6 met het verwerken van het ongeval
sterkte aan al zjn familie en vrienden
x H. Vercruysse uit Brakel