dinsdag 1 november 2011

2toDrive: Proef Begeleid Rijden. Jongeren mogen vanaf 16.5 jaar beginnen met lessen en vanaf vanaf 17 jaar het praktijkexamen doen.

2toDrive

2toDrive
2toDrive
2toDrive: Proef Begeleid Rijden. Jongeren mogen vanaf 16.5 jaar beginnen met lessen en vanaf vanaf 17 jaar het praktijkexamen doen. Daarna mogen ze tot en met 18 jaar alleen met een coach naast zich rijden. Dit lijkt allemaal heel ingewikkeld maar het idee is dat jongeren dan meer ervaring gaan opdoen.

De coaches mogen in het verleden niet strafrechtelijk zijn veroordeeld voor een verkeersovertreding. En niet eerder naar een educatieve maatregel van het CBR zijn gestuurd door Justitie. Ook mag de coach niet onder invloed van alcohol of drugs zijn tijdens het rijden. Iedereen die minimaal tien jaar in het bezit is van een geldig rijbewijs B, mag coachen.

Positieve ervaringen in het buitenland laten zien dat ‘2todrive’werkt, zo meldt het ministerie. Proeven in Duitsland tonen aan dat jongeren 30 procent minder ongevallen en 20 procent minder overtredingen zouden veroorzaken.

De proef begint 1 nov 2011.

Geen opmerkingen: