donderdag 7 juli 2011

Het blijft een vreemd idee dat we onze privacy moeten opgeven voor onze veiligheid. Alles wat we doen wordt geregistreerd. De gewone burger heeft er vooral last van, terwijl de crimineel die daarmee gepakt zou moeten worden, niet wordt gepakt.

Het blijft een vreemd idee dat we onze privacy moeten opgeven voor onze veiligheid. Alles wat we doen wordt geregistreerd. De gewone burger heeft er vooral last van, terwijl de crimineel die daarmee gepakt zou moeten worden, niet wordt gepakt. Sterker nog, de criminelen lijken juist naar Nederland te komen omdat de pakkans hier een stuk kleiner lijkt te zijn.

Het bijhouden van waar onze auto is, het bijhouden van onze internet activiteit, ons belgedrag. Allemaal onder de noemer van veiligheid. Maar de crimineel die echt wat wil doen, zorgt dat hij een andere identiteit heeft of zorgt dat hij niet geregistreerd wordt.

Voortvluchtige Britse criminelen zien Nederland als luilekkerland. Moordenaars, gewelddadige overvallers, ontvoerders en drugshandelaren zijn hier massaal ondergedoken en gaan in ons land vaak gewoon door met hun misdadige praktijken. „De laatste vier jaar hebben we al 83 Britse criminelen kunnen oppakken”, zegt woordvoerder Rob van der Veen van de Amsterdamse politie.

Met het prijsgeven van de foto’s van de zes Britse criminelen worden burgers gewaarschuwd contact met deze lieden absoluut te mijden en de politie te alarmeren als men deze gevaarlijke lieden signaleert.

Geen opmerkingen: