woensdag 22 juni 2011

Het Griekse parlement steunt Papandreou en wil graag miljarden Euro's hulp. Zelfs de nederlandse overheid met voorop Mark Rutte en Jan Kees de Jager willen onze miljarden weggeven aan Griekenland. Maar WIJ als BURGERS willen dat NIET. Stop de Griekse subsidie!!

Het Griekse parlement steunt Papandreou en wil graag miljarden Euro's hulp. Zelfs de nederlandse overheid met voorop Mark Rutte en Jan Kees de Jager willen onze miljarden weggeven aan Griekenland. Maar WIJ als BURGERS willen dat NIET 70% van de kiezers van onze regering is tegen en toch wil de regering dit doordrukken. Zo triest! Stop de Griekse subsidie!!

Minister Jan Kees de Jager van Financiën probeert kiezers compleet van zich af te stoten. De Jager wil onze gammele pensioenfondsen nog een laatste zet richting ravijn geven. Hij vindt dat de Grieken ondanks dat ze hun eigen problemen hebben veroorzaakt, en tot nu toe nog steeds primair verantwoordelijk zijn, gewoon geholpen moeten worden.

De Grieken gaan met hun 45ste jaar met pensioen en genieten lekker van ons geld. Wij mogen in de tussentijd doorwerken in dit koude kikkerland tot onze 67ste jaar. En als we dan eindelijk van ons pensioen willen gaan genieten, blijkt dat daar niet veel van over is. Want minister De Jager wilde in 2011 zo graag de Grieken helpen. Met ons pensioengeld. Pffff. Hier wordt je toch helemaal gek van. Hoe kan zo iemand nu een minister van Financiën zijn? Ja een minister van Griekse Financiën misschien...

,,We zijn bezig om Griekenland te redden en dat is goed voor de Nederlandse belastingbetaler. Maar de private sector geniet daarvan ook voordeel en daarom mogen ze best een bijdrage leveren. Als het helemaal mis zou gaan met Griekenland leidt dat tot een enorme crisis en afboeking van vele tientallen miljoenen euro’s bij banken en pensioenfondsen met staatspapier’’, zei De Jager dinsdag tegen RTLZ.

Deelname van de private sector is volgens De Jager nodig om het 'financieringsgat’ te dichten dat ontstaat als Griekenland volgend jaar nog geen geld kan lenen op de kapitaalmarkt.

Waar De Jager de plank duidelijk misslaat is dat hij als politicus best mag betalen voor een keuze die de politiek maakt. Maar de pensioenfondsen beheren het geld van de burger. De burger zegt massaal nee tegen hulp aan Griekenland en dus ook massaal nee tegen hulp die pensioenfondsen zouden moeten geven.

17 opmerkingen:

Jeannette zei

Ben het helemaal met de schrijver eens. Heb 10 jaar op Kreta gezeten en 2 weken geleden terug naar Nederland gekomen. Ik heb de corruptie van dichtbij vaak meegemaakt. Politie, belastingambtenaars, gemeente ambtenaren etc.
De Grieken zijn arrogant en lui en waarom moeten wij voor hun betalen. Heel onterecht vind ik ook.

Anoniem zei

Nederlanders zijn een politiek passief volk.
Waarom laten we de Jager zijn gang gaan en protesteren we niet door het lidmaatschap van de CDA op te zeggen.Waarom steggelen de bonden over een pensioenstelsel gebaseerd op de aandelen markt en gaan ze wel akkord met een bijdrage in een vuilstort als Griekenland.

Anoniem zei

Als je het goed bekijkt is de politiek in NL net zo corrupt. BAH!

Anoniem zei

Alles ter meerdere ere en glorie van een rot financieel systeem en het voortbestaan van het gezwel Europa. Het moet HIER stoppen.

Anoniem zei

Wellicht dat e.e.a. voor een tijdje kosmetisch te redden valt, wellicht dat door kunstgrepen eigen Europese regels kunnen worden omzeilt. Vast staat dat de woede omslaat in haat en de eerste de beste gelegenheid zal worden afgerekend. Politieke partijen die hieraan meewerken, zijn compleet losgezongen van hun eigen achterban. Zonder kiezers, zonder consumenten GEEN politieke partijen, banken etc. De komende jaren zullen heel wat koppen rollen.

Anoniem zei

Het wordt steeds duidelijker hoe ook de media hun politieke rol spelen en daarmee aantonen de lezer en de kijker niet integer te bedienen met volledige informatie. Het lijkt alsof onze maatschappij een stap heeft gezet, die niet is opgemerkt door politici en media en vanuit ingesleten machtsmisbruik en arrogantie niet serieus genomen wordt. Dat zal men moeten bezuren.

Anoniem zei

Mocht het zo zijn dat de grootste volksverlakkerij allertijden door lijkt te kunnen gaan, dan moeten al diegenen die hieraan meewerken zich afvragen waar te schuilen voor de enorme woede van de burgers. Want dat het megalomane, ondemocratische Europa project, gebaseeerd op grote diefstal van belastinggelden, zal worde afgebroken tot op de laatste steen is enkel een kwestie van tijd. De Eurofiele machtselite
gaat dit niet winnen. Met dank aan onze democratie.

Anoniem zei

Ik ben en blijf van mening dat EU landen die er zo een puinhoop van maken of gemaakt hebben UIT de EU gegooid moeten worden.

Daarbij ben ik ontzettend kwaad dat WIJ als hardwerkende Nederlandse burgers voor de kosten op moeten draaien die de BANKEN hebben veroorzaakt!

De ene na de andere bezuiniging wordt door de regering aangekondigd......wij draaien voor alles op wat de banken wereldwijd veroorzaakt hebben.

Daarbij is het belachelijk, om even over de banken verder te gaan, dat ik al 2 jaar aan het procederen ben tegen de DSB bank, en dat je dus zelfs in Nederland niet geholpen wordt!

DSB is failliet gegaan (gelukkig met zo'n crimineel als Scheringa) maar daar blijft het dan ook bij.

Omdat er teveel hoge functionarissen bij betrokken zijn ( en zoals overal wordt Hoger personeel NOOIT aangepakt en mogen doen wat ze willen) wordt alles stilgezwegen door de Overheid.

DUS: Laat aub alle corrupte landen binnen de EU eruit gooien zodat de overige landen, die het wel redelijk tot goed voor elkaar zijn, niet de dupe worden...............lees de BURGERS die hard werken voor hun geld.

Gr
Hans

Anoniem zei

Het verschil tussen theorie en praktijk bepaalt uiteindelijk de uitkomst. Hoe meer er gedraaid en gekonkelt wordt, des te beter het is. Alles zal als een boemerang terugkomen. Het neoliberalisme heeft in Europa de langste tijd gehad. Dit geldt ook voor de "christelijke" politiek. Rutte, Merkel, Sarko, Barosso, van Rompuy etc. etc. zijn straks allemaal WEG. En hun plaats zal niet worden ingenomen door de Eurofielen van linkerzijde.

Anoniem zei

The Economist meldt dat iedere Nederlander al voor 30.000 euro in de min staat. Om burgers een rad voor ogen te draaien, sluist men nu gelden naar een apart fonds, van waaruit de misdaden verder gefinancierd worden. De Jager moet zich de ballen uit zijn broek schamen. Dat het CDA wegkruipe onder een christensteen en de achterban van de VVD zich gaat roeren. Van de sukkels op linkerzijde valt helemaal niets te verwachten.

Anoniem zei

Politici moeten niet denken dat zij er t.z.t. met "welgemeende excuses" mee weg komen. Het zal niet zo zijn dat samenlevingen na jarenlange destructie en knechting dit zullen accepteren. Een Tribunaal voor politici is een fraai instrument om ons in de toekomst trachten te vrijwaren van de onvolkomenheden van ons democratisch systeem.

Anoniem zei

Het is toch TRAGISCH dat de Duitse regering nu met spiegeltjes en kraaltjes de eigen bevolking denkt te kunnen misleiden. Ze komen nu opeens met belastingverlaging! Waarvan, in godsnaam? En Rutte die de grootste volksverlakkerij aller tijden verdedigt, verliest daarmee alle geloofwaardigheid. Jammer, hij had voor een andere koers kunnen kiezen. Over het CDA moeten we het maar helemaal niet meer hebben. En zelfbenoemd Eurofiel links is aan te raden zich muisstil te houden.

Siem zei

Het is sinds 1992 zo verweven met elkaar, de knoflooklanden moesten erbij, na 20 jaar aanmodderen en verbloemt door de hoogtij dagen van de jaren 90 en begin 2000 is het goed geweest, nu gaat het slechter en slechter, dit volk en vooral de bestuurlijke macht is niet mentaal te veranderen. En zeker niet binnen een jaar om 78miljard te bezuinigen. Het hele EU en ECB is op vertrouwen gebasseerd. Duitse banken voor 20 miljard en Franse banken voor 44 miljard erin, die peultjes van aegon, ing-bank en Abn is te verwaarlozen door Nederland (5 a 10 miljard), het gaat niet om Griekenland met een schuld van 387 miljard wat elke dag hoger wordt, maar om spanje, italie, portugal en Ierland, eigenlijk ook Frankrijk(deze kunnen amper hun eigen ambtenaren betalen) en Belgie, het is 1 grote fiasco om dit zover te laten komen door niet economische getinte liefden die in Brussel en Straasburg zitten. Het is een schande hoe de consumptie maatschappij zege viert, de pot met 800 miljard is lang niet genoeg om italie met eigenlijk 1800 miljard te kunnen betalen. Dit alles omdat er nooit is verdiept in de wel economische lieden met veel verstand in en voor 1992, zijn genoeg aantoonbare onderzoeken dat dit (De EU) een Euroland moest worden om zo de wereld te kunnen bestrijken met macht. Nu in het klein, Brussel bepaald hoe wij moeten fietsen en wel stopcontact en binnenkort onze belasting stelsel eruit ziet. Met z'n allen moet je nu in de spiegel kijken en denk eens aan morgen. Maak nu de keus om een andere richting op te gaan. Dat durft dat zooitje niet met de bilderberg groep en de multinationals voorop, kort zichtig denken. Karakters en mentale cultuur verschillen zijn niet binnen 10 jaar te veranderen. Kom niet met Latijns amerika aan. We kunnen beter chinees en indische taal leren daarheen te verkassen als men voor nog meer miljarden de put in gooit. Zet er een streep onder!! Moet het nou allemaal met gelieg en info achterhouden. Kom eens met cijfermatige rapporten meneer de Jager, niks te vinden bij al die ambtenaren websites. Kom op man geef info en wees eerlijk.

Salut

Anoniem zei

Politiek verstopt zich achter hun volksmandaat. Wanneer trekken we dat eindelijk in? Ook zij dienen zich te verantwoorden voor alle financiële-oorlog slachtoffers. Jaren in de gevangenis, ondanks zogenaamde goede bedoelingen. Dat accepteren we ook niet bij massa slachtingen in een standaard oorlog.

Anoniem zei

Der Spiegel is een godsgeschenk. Journalistiek van de bovenste plank. In ons eigen land enkel politieke flutblaadjes, van een stel outdated potentaten met een legertje hersenloze overschrijvers. Het gebrek aan intelligentie is schrikbarend.

Anoniem zei

Vandaag weer GOEDGEKEURD door het Europese parlement, die leven op saturnus!!!
Pensioen op 50 jaar.

Met 9.000 euro maandelijks voor

EU- ambtenaren.


340 Europese ambtenaren gaan dit jaar met vervroegd pensioen vanaf 50 jaar en met een pensioen van 9.000 euro (bruto) per maand tot aan haar/zijn 63ste jaar.

Reden: Om ambtenaren uit de nieuwe lidstaten van de Europese Unie (Polen, Malta, Estland) aan de slag te helpen, geeft de EU functionarissen uit de oude lidstaten (oa België, Duitsland, Frankrijk en Nederland)

dus een gouden handdruk !!!!

Daar word ik nu ziek van !!!
Waarom......en wie betaalt dit allemaal ?

JIJ en IK toch?
En onze jongeren moeten steeds langer werken voor een bedenkelijk pensioentje.
Dan vragen ze zich af, hoe zou het toch komen dat de kloof tussen burger en politiek zo groot is ?

Anoniem zei

Ik snap er niets van. De Nederlandse banken en pensioenfondsen hebben slecht 3,7 miljard Euro in Griekenland uitstaan. Laat de overheid voor zeg 80% van dat bedrag de staatsobligaties overnemen. De banken en pensioenfondsen hebben terechte, maar dragelijke, verliezen geleden en de angel is er dan uit voor wat ons land betreft. Totale kosten voor de belastingbetaler: Maximaal 3 miljard Euro.

Nu hebben we al bijna 7 miljard Euro uitgeleend en daar gaan weer miljarden bij terwijl het probleem (de Griekse schuld) er alleen maar groter van wordt.

Uitstel met een steeds grotere klap aan het einde. Waanzin is het!