dinsdag 28 juni 2011

Het KMNI zat er weer eens naast. Eerder dan verwacht, veel heftiger dan verwacht. Dinsdagochtend krijgen we al last van zeer zware onweersbuien.

Noodweer op komst!


Het KMNI zat er weer eens naast. Eerder dan verwacht, veel heftiger dan verwacht. Dinsdagochtend krijgen we al last van zeer zware onweersbuien.

Het was al bekend dat het dinsdag zou gaan onweren. Dat kan ook niet anders met de bijzonder hoge temperaturen van maandag 27 juni. Maar het KNMI had voorspeld dat deze zware onweersbuien en grote hagelstenen 's avonds zouden komen. Het is de zoveelste keer dat de KNMI er weer eens naast zat, niet vreemd dat de VVD vindt dat het KNMI opgeheven mag worden. Maar misschien dat de nieuwe supercomputer van het KNMI gaat helpen om betere voorspellingen te doen.

De NS baseerde zich op de info van het KMNI om de dienstregeling aan te passen. Dat gebeurt vandaag na het middaguur. „Hierdoor zullen treinen langzamer moeten rijden, waardoor de dienstregeling wordt verstoord. Passagiers zullen rekening moeten houden met vertragingen en extra overstappen”, aldus de woordvoerster. Alleen is het de vraag of dat nog nut heeft, want dan kan het ergste noodweer alweer voorbij zijn.

De onweersbuien die dinsdag over Nederland zullen trekken, komen eerder dan maandag was voorspeld. Tegen acht uur dinsdagochtend hingen de eerste zware onweersbuien al op zee ten westen van Zeeland, aldus een woordvoerder van WeerOnline.nl. „Het duurt niet lang voor ze aan land zijn.”

Het hele westen van Nederland krijgt daarmee al in de ochtend te maken met 'behoorlijk' stevige onweersbuien.
De buien komen niet alleen eerder, maar zijn ook zwaarder dan de meteorologen aanvankelijk verwachtten.

15 opmerkingen:

Anoniem zei

maandag 27 juli...

Anoniem zei

28 juni 2011 08:49
dank!
Hilfiger

Anoniem zei

noodweer... div zware onweer klappen met een inslag...en hagel. op de bevelanden

Anoniem zei

Rare link met de VVD. Die wil het KNMI tenslotte niet opheffen omdat 'ze er vaak naast zitten', maar omdat onderzoeksresultaten niet overeenkomen met het gedachtengoed van de VVD...

Anoniem zei

Den Haag: een klein beetje regen, niks hagel en windstoten, de straat is net nat geworden. Was dat 't voor vandaag?

Anoniem zei

Dit is de reden waarom ik het weerbericht voor de kempen altijd volg via België.

Anoniem zei

Ze zaten er helemaal niet naast... De onweders van deze morgen waren restanten van onweders uit Frankrijk, de zware onweders zijn voor straks (avond & nacht). Kans is groot dat je morgenvroeg kan schrijven dat ze toch gelijk hadden :)

Anoniem zei

Hahaha jullie zitten ernaast, nog geen drup gezien hier. KNMI heeft het gewoon goed. Ze komen vanavond.

Anoniem zei

Voor de duidelijkheid even hier vermelden dat het dit keer juist NIET het KNMI was die hel en verdoemenis aankondigde. Lekker zonder nadenken berichten plaatsen. GA ZO DOOR !!!

Anoniem zei

Onzinnige link met de VVD.. Zoals iemand eerder al opmerkte wil de VVD het KNMI niet weghebben omdat ze er vaak naast zitten.. En het is niet de schuld van het KNMI dat de ANWB en de NS alarm slaan om uiteindelijk niets.. Het KNMI voorspelde zwaar onweer voor vanavond.. Het is nu einde van de middag.. Beetje voorbarige conclusie misschien??

Anoniem zei

Als iemand zn werk niet goed doet word hij ook ontslagen Geef ze op zn minst een puntensysteem wat een koekebakkers het heeft hier in leiden 5 minuten geregend
Klote klaren noemen ze dat

Anoniem zei

Beetje regen en een paar klappen onweer vanmrgen rondt een uur of 9 in Papendrecht/Dordrecht. Was dit nu het noodweer of komt het alsnog vanavond/vannacht.

Anoniem zei

De best stuurlui staan aan wal. Mog dat duidelijk zijn.
Dit keer heeft anwb en ns goed samengewerkt met KNMI ipv de hand op de borst te kloppen.
KNMI heeft fantastisch werk geleverd. Code oranje is heel goed. Er is nooit sprake geweest van een storm. Dat heeft Paulusma de wereld in geholpen.
En voorspellen doe je in een glazen bol. KNMI maakt verwachtingen met hulp van complexe modellen.
Er kan nooit maar dan ook nooit van te voren worden gezegd waar exact buien zullen vallen. Daarom heten het ook buien. Buien zijn geen hele weercomplexen die precies evenwichtig verdeeld zijn en tegelijkertijd zullen vallen over heel Nederland.
KNMI is een dienstverlenende tak van de overheid en geen commerciele uitbuiter die weerpraatjes verkoopt.

Anoniem zei

VVD wil KNMI alleen maar weghebben omdat de ambtenaren plaats moeten maken voor commerciele uitbuiters. 'Voor 50 euro voorspel ik het weer voor je.' Net als elke burger een taxibedrijf kan beginnen, begin je met voorspellen van het weer en verkoop je tegen een mooi prijsje. Wat een aanfluiting.
Voorspellen doet het KNMI niet! En de eerste volgende die het zo graag beter weet, ga maar eens op de stoel van meteoroloog zitten, dan wil ik wel eens weten hoe je dan piept. Het is zo makkelijk andermans professionaliteit de grond in te stampen. Alleen de klagers, en altijd dezelfde klagers, die altijd anderen afzeiken, laten zich horen. Veelal kunnen ze niet goed en vooral niet zinnig onderbouwen. Je mening met standpunten weergeven. Maar de mensen die echt verstand van het weer hebben, weten het KNMI wel te bereiken. Gelukkig maar!

Anoniem zei

opdoeken,opzouten,oprotten met die overbodige weerstations.Iedere Boer heeft tegenwoordig een laptoppertje,veel beter.Ook goed voor het bezuinigen,kunnen we tenminste die zwakke broedertjes helpen.