woensdag 29 juni 2011

Net als in de film. Een overval op een geldvervoersbedrijf waarbij explosieven werden gebruikt, automatische wapens en op de politie is geschoten. De daders crashen met hun auto op de snelweg en bedreigen een automobilist met een automatisch wapen om zo zijn auto mee te nemen.

Net als in de film. Een overval op een geld vervoersbedrijf waarbij explosieven werden gebruikt, automatische wapens en op de politie is geschoten. De daders crashen met hun auto op de snelweg en bedreigen een automobilist met een automatisch wapen om zo zijn auto mee te nemen.

Het is een wonder dat er geen doden zijn gevallen. De voorbereiding moet zeer goed zijn geweest en het gebruik van de explosieven en automatische wapens, doet een woordvoerder van de politie zeggen dat het hier ging om „hogeschoolcriminaliteit”, „Dit maken we in Nederland gelukkig niet veel mee.”

Bij de overval werden explosieven gebruikt en de daders hadden automatische wapens, waarmee meerdere keren op de politie is geschoten. „Het is een wonder dat niemand gewond is geraakt.”
Het ging om meerdere daders, hoeveel wil de politie niet zeggen. De overvallers gingen er met onbekende buit vandoor.

De snelweg A2 is woensdagochtend bij knooppunt Deil in beide richtingen tot tien uur volledig afgesloten wegens een politieonderzoek. Een auto met voortvluchtige criminelen, die eerder op de nacht een geldvervoersbedrijf in Amsterdam hadden overvallen, crashte op de snelweg. Dat meldden de politie en de ANWB.

De daders, die na hun ongeluk een automobilist bedreigden met een automatisch wapen en zijn auto ontvreemdden, worden achtervolgd door de politie bij Eindhoven. Of ook daar verkeersbelemmerende maatregelen worden genomen, is bij de ANWB en de politie niet bekend. Rijkswaterstaat adviseert automobilisten om te rijden via Waalwijk en Gorinchem over de snelwegen A59 en A27.

De ANWB verwacht vanwege de afsluiting „een rommeltje” op de wegen in de regio. „De file bij Den Bosch begint zich al te vormen. Het advies luidt om knooppunt Deil te mijden.” In de omgeving van Eindhoven, waar de achtervolging plaatsvindt, ziet de ANWB nog geen filevorming.
De A15 was ook enige tijd afgesloten, maar die snelweg is inmiddels weer open. Wel zijn de aansluitingen naar de A2 dicht.

De NS meldde dat de treinen tussen Utrecht en Den Bosch in beide richtingen gewoon volgens het spoorboekje rijden. Ook het traject Eindhoven - Den Bosch is gewoon open, nadat daar eerder vannacht nog herstelwerkzaamheden waren uitgevoerd.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

ik hoorde commentaar op de tv zoals:de bewakers/vervoerders waren verbaasd/geschrokken van de overval.Volgens mij moet je daar altijd vanuit gaan wanneer je grote bedragen vervoerd.

Anoniem zei

haha,waarom wordt iemand wout of bewaker?univorm misschien,wapens die ze toch niet durven gebruiken,of ongeschikt voor alles?
trek het u niet aan.