zaterdag 24 september 2011

Op vakantie in eigen land. Voor een vakantie met mooi weer hoef je deze zomer niet naar het buitenland. Zonnige weken met zeer aangename temperaturen zijn er ook in Nederland. En er is genoeg leuks te doen

Vakantie in eigen land

Voor een vakantie met mooi weer hoef je deze zomer niet naar het buitenland. Zonnige weken met zeer aangename temperaturen zijn er ook in Nederland. Sterker nog, in het buitenland zijn de temperaturen ook nog wel eens te hoog. 35 graden of meer is ook niet echt lekker.

Nederland is al maanden een prima land om op vakantie te gaan. Ergens in een zomerhuisje van Landal of Center Parcs. Of gewoon ergens op een camping. En je kunt als het financieel allemaal wat minder is, ook gewoon bij de boer camperen of thuis blijven.

Dat zijn heel leuke opties als het weer goed is. En gelukkig zijn de vooruitzichten prima. Als we naar de afgelopen maanden kijken zien we zelfs dat Nederland een paar weken lang het mooiste weer van Europa had. We hebben dagen gehad dat het hier bijna 30 graden was en in Spanje, Frankrijk en Italie kwam toen de temperatuur niet boven de 20 graden.

Niet saai

Een vakantie in Nederland hoeft zeker niet saai te zijn. Er zijn genoeg dingen die in ons land echt de moeite waard zijn. Misschien vinden we sommige dingen wel heel erg voor de toeristen, maar daar zouden we in het buitenland ook naartoe gaan. Dus waarom niet in ons eigen land? Denk eens aan de bollenvelden. Aan Alkmaar, aan Amsterdam, aan de Zaanse Schans. De Veluwe. Maastricht. Volendam. Staphorst. Er is genoeg te doen, en als je een beetje vindingrijk bent, zelfs voor weinig of geen geld.

Een prettige vakantie!

Welke suggesties hebben jullie voor een vakantie in eigen land? Deel het met de andere lezers!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

doe mij maar griekenland warmer maar minder benauwt als hier in NL

Anoniem zei

ik zou wel in Nederland blijven als de hotels niet zo duur waren, voor l week Nederland minstens 2 weken naar het buitenland

Anoniem zei

Nederland heeft veel te hoge verblijfskosten. Simpel huisje op normale locatie in vergelijking met Belgie of Duitsland veel te duur. Neem daarbij de horecaprijzen,en de onbeschofte bediening en je wijkt vanzelf uit.