maandag 18 juli 2011

Robert Gesink zou wel eens de verrassing van dit jaar kunnen worden in de Tour de France. Misschien zien we eind juli wel een Robert Gesink in een gele trui!

Robert Gesink

Robert Gesink
Robert Gesink zou wel eens de verrassing van dit jaar kunnen worden in de Tour de France. Misschien zien we eind juli wel een Robert Gesink in een gele trui! Gokkers lijken in hem te geloven. Een tourzege van Gesink levert 17 keer de inzet op. Alleen Alberto Contador en Andy Schleck worden (veel) sterker geacht.

De Tour de France is weer bezig. En elk jaar zijn er wel favorieten. Tot en met de jaren '80 hadden we ook nog Nederlandse wielrenners die goed waren. Wat dachten we van Jansen, Kneteman, Rooks, Zoetemelk en Breukink. Ongetwijfeld vergeet ik er nog een paar. Maar in de jaren erna was er geen enkele Nederlandse wielrenner die nog indruk kon maken op de bergen van de Tour de France.

Tot vorig jaar, toen er ineens een zesde plaats was voor Robert Gesink. Een jonge sterke wielrenner. En dit jaar ie ie nog sterker. Hij zou wel eens in de top drie kunnen komen, en met een beetje geluk en inzet misschien zelfs wel winnaar kunnen worden.

Als dat gebeurt is de Tour de France ineens weer een tour die door veel meer Nederlanders gevolgd gaat worden. Want het is echt een stuk leuker om naar te kijken als er ook zo'n nuchtere hollander mee doet voor de overwinning. Leuk dat hij ook nog eens bij een Nederlandse ploeg als kopman rijdt. Een prima keuze van de Rabo-ploeg. Inmiddels is duidelijk dat zijn vriendin zwanger is. Er is voor Robert Gesink dus nog meer motivatie om op een heel mooie manier geschiedenis te schrijven!

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Dat zou natuurlijk super zijn.

een nieuwe held en nog een nederlander ook.

mijn held is Lance Amstrong maar dit zou hem kunnen doen weg vagen hahaha

Anoniem zei

Ik gun het hem van harte maar ik denk niet dat het hem gaat lukken.
Contador is vele malen sterker dan Robert en dan heb je weer eenzelfde situatie zoals Zoetemelk destijds, die was super maar er was er altijd 1 sterker ......

Anoniem zei

Ja inderdaad vergeet u er een paar Gert-jan Theunisse, Peter Winnen, Maar vooral Henny Kuiper die de tour voor enkele tientallen seconden verloor. Als men ergens over schrijft moet men wel over uitgestrekte kennis beschikken die een eventuele prognogstiek kredibiliteit geeft. Klaarblijkelijk bezit u deze kennis niet. Geesink heeft zeker talent maar alleen een chauvinist kan hem dit jaar al als een favoriet bestempelen.

Anoniem zei

Beetje vreemde reactie, die van 5 juli 14.47. Leuk stuk en laten we hopen dat Robert het ver schopt! Ik gun het hem in ieder geval van harte om hoog te eindigen.

Anoniem zei

zeker vreemd reactie van 05-07, gaat hier niet om zijn ego maar of Geesink iets kan betekenen voor het nederlandse wielrennen. Ik hoop het van harte na zoveel jaar leegte in de wereldtop. steeds buitenlandse namen met af en toe een dun lichtje rood, wit, blauw. Het Zou een stevige impuls geven aan de sport en de tour.Nog beter indien hij een select clubje nederlanders om zich heen heeft die mee kunnen. Misschein dat dan het Ralleigh TI gevoel weer beetje terug komt.
succes Robert en wij duimen