woensdag 1 juni 2011

Verbouwing of renovatie van de woning? Regel het nog snel voor 1 juli. Tot en met 1 oktober geldt er een laag BTW tarief van maar 6%

Verbouwing of renovatie van de woning? Regel het nog snel voor 1 juli. Tot en met 1 oktober geldt er een laag BTW tarief van maar 6%. Dit kan flink schelen op de totale kosten van uurloon van de verbouwing. Dit lage BTW tarief gold eigenlijk tot 1 juli, maar VVD-staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) heeft bekend gemaakt dat de regeling met 3 maanden is verlengd.

Weekers komt daarmee tegemoet aan verzoeken vanuit de branche. Volgens Bouwend Nederland leverde het lage btw-tarief in de eerste drie maanden van de maatregel, die 1 oktober vorig jaar in ging, alleen al 4000 banen op en 800 miljoen euro aan extra opdrachten. Bijna 60 procent van de bouwers kreeg meer aanvragen voor offertes. Dat laat duidelijk zien dat deze regeling in een tijd van kredietcrisis prima werkt.

Weekers verlengt de regeling voor drie maanden. ,,Deze overgangsmaatregel is soepel en helder tegelijk. Vanaf 1 oktober is het loket echt gesloten.'' Voorwaarde is wel dat het werk voor 1 juli is begonnen. Door de verlenging loopt Weekers 42 miljoen euro aan belastinginkomsten mis. Die moet hij elders vinden.

Geen opmerkingen: