zondag 5 juni 2011

We zijn geen regen meer gewend. Na maanden van droogte regent het een beetje in Nederland en dan is het halve land van slag

We zijn geen regen meer gewend. Na maanden van droogte regent het een beetje in Nederland en dan is het halve land van slag.

De eerste zondag in Juni is er één waarbij het een beetje regende. Echt maar een beetje. Nederland staat al maanden lang droog en men heeft al berekend dat er per vierkande meter grond, ruim 14 volle emmers water nodig zijn wil de landbouw sector nog een beetje normale opbrengst hebben. Aan de anderen kant heeft de rest van het land dat vocht ook hard nodig. Dijken en duinen drogen uit en zouden ons land niet eens meer op een goede manier kunnen beschermen tegen de zee en rivierwater. Dus we smeken als land om een beetje regenwater. En dan komt er een beetje regen...

... en dan zorgt dat op zondagmorgen in Arnhem voor nogal wat overlast. Een auto met daarin drie oudere mensen liep vast in een ondergelopen tunnel. De inzittenden zijn door een omstander en de brandweer uit hun benarde positie bevrijd. Een van drie moest vanwege onderkoelingsverschijnselen naar een ziekenhuis, aldus een woordvoerder van de brandweer.

Op diverse plaatsen in de stad kon het het riool de grote hoeveelheid water niet verwerken en liepen onder meer kelders onder. Ook in een liftschacht van een verzorgingstehuis kwam water te staan.

Het KNMI verwacht vandaag nog meer fikse onweersbuien. Vanmorgen trokken er al flinke buien vanuit het zuidoosten over het land. Die trekken nu volgens een woordvoerder langzaam naar het noordwesten.

Boven de Ardennen en Duitsland hebben zich nieuwe onweersbuien ontwikkeld. Die zullen vanmiddag en vanavond over ons land trekken. Daarbij kan er lokaal zeer veel regen vallen, omdat de neerslag lang kan blijven hangen. Bovendien gaan de buien gepaard met bliksemflitsen, kan het gaan hagelen en zal sprake zijn van harde windstoten. Het KNMI adviseert mensen die nog op het water verblijven dan ook voorzichtig te zijn.

1 opmerking:

Anoniem zei

Het halve land van slag is wat de telegraaf er van maakt. Sensatiezoekende paniekberichtgeving. 99,99% van de Nederlanders boeit het echt niet een flinke regenbui en weet er gewoon mee om te gaan! Bovendien al had het de afgelopen maanden wel goed geregend en die hoosbui was er alsnog geweest dan waren die mensen alsnog vast gelopen in dat tunneltje.

Wat een tenenkrommend sensatiezoekend stukje is dit zeg! gadver!