maandag 18 juli 2011

De wereld is sinds 17 juli 2011 een stuk minder vrolijk, een stuk minder optimistisch, een stuk minder mooi. We hebben heel erg genoten van het mooie dat John Kraaijkamp sr. ons heeft gegeven.


De wereld is sinds 17 juli 2011 een stuk minder vrolijk, een stuk minder optimistisch, een stuk minder mooi. We hebben heel erg genoten van het mooie dat John Kraaijkamp sr ons heeft gegeven.

John Kraaijkamp sr is zondag 17 juli 2011 op 86 jarige leeftijd overleden. Zijn vier kinderen Johnny, Ellissigne, Michiel en Sanne waren met hun partners bij hem toen hij overleed. De laatste paar weken werd steeds meer duidelijk dat zijn lichaam op was. Hij voelde zelf ook dat zijn einde naderde en heeft zoveel mogelijk mensen gezien totdat het echt niet meer kon. Dat heeft hij heel bewust zo gedaan. Want hoewel zijn fysieke gesteldheid achteruit ging, is hij tot het einde toe helder van geest gebleven. Op die manier kon hij afscheid nemen op de manier waarop hij dat zelf wilde.

Soms denken we weleens dat in je slaap doodgaan de mooiste manier om te sterven is. Maar dan neemt niemand afscheid, misschien is de manier waarop John Kraaijkamp sr ging wel de mooiste manier!

We zullen de grote komiek, de grote optimist heel erg gaan missen!

Geen opmerkingen: