zaterdag 23 juli 2011

Terreur in Noorwegen. 76 doden! Hoe dichtbij kan het komen? We verwachten de terreurdaden vooral in het Middenoosten. En als het in het westen gebeurt, zoals enkele jaren geleden in Londen en Madrid, dan worden alle signalen op alert gezet. Het kan hier ook gewoon gebeuren.

Terreur in Noorwegen. Hoe dichtbij kan het komen? We verwachten de terreurdaden vooral in het Middenoosten. En als het in het westen gebeurt, zoals enkele jaren geleden in Londen en Madrid, dan worden alle signalen op alert gezet. Het kan hier ook gewoon gebeuren.

Laten we hopen dat het een eenmalige aktie was. Het is al triest genoeg dat er 8 personen zijn overleden bij deze aanslag en 68 bij de schietpartij. Laat staan welke trauma's mensen hebben opgelopen door wat ze hebben gezien, door de uitgebroken paniek.

Door een zware bomaanslag bij regeringsgebouwen in de Noorse hoofdstad Oslo zijn zeven mensen om het leven gekomen en tientallen mensen gewond geraakt, van wie negen zwaar. De sterfgevallen zijn officieel bevestigd. Volgens de politie was de aanslag rond 15.20 uur gericht op het ministerie van Olie. Getuigen zagen een autowrak voor een van de gebouwen.

De NRK meldde dat tot een kilometer rond de plek van de bomaanslag de ruiten van gebouwen zijn gesneuveld. Vier ministeries zijn zwaar beschadigd. De politie heeft de bevolking van Oslo opgeroepen om grote groepen mensen voorlopig te mijden. Bewoners van het centrum kunnen zich beter naar elders begeven.

De Noorse premier Jens Stoltenberg houdt zijn verblijfplaats geheim. Hij doet dat op advies van de politie. Stoltenberg zei in een interview met de staatsomroep dat het te vroeg is om te concluderen dat de bomaanslag bij het ministerie van Olie een terroristische aanslag is. De politicus zei ook dat hij en zijn ministers veilig lijken te zijn.
Het belangrijkste mobiele netwerk, Telenor, lijkt het tot nu toe te houden, maar de autoriteiten hebben mensen verzocht er zo min mogelijk gebruik van te maken.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Verschrikkelijk. met een hoofdletter V

Anoniem zei

We mogen blij zijn dat het 'slechts' een doodnormale blonde jonge Noor was die 90 mensen de dood in joeg.
Dit is niks in vergelijking met een individu die we kenmerken als 'Moslim'. Als deze 2 mensen doodt,duiken burgers,media en politiek er massaal bovenop,en is onze Geert helemaal in zijn element.
Nu het een blonde Noor is,is het morgen al geen nieuws meer.

Anoniem zei

Laten ze nou ook nog eens tevreden zijn over het politie optreden.De gehele noorse leiding heeft gefaald.Wapenvergunningen uitdelen aan zwakke persoonlijkheden vraagt om ellende.En zelfs uit engeland kon deze Anders gewoon BOM materialen importeren.Wat een lijpen bij elkaar!