dinsdag 20 september 2011

Prinsjesdag: Ondanks dat de Miljoenennota is uitgelekt, blijft De derde dinsdag in september een mooie traditie. Die ook dit jaar weer in het teken staat van de Gouden Koets, de koningin en het koffertje van de minister van Financiën.

Prinsjesdag, een mooie traditie

Prinsjesdag, een mooie traditie
Ondanks dat de Miljoenennota is uitgelekt, blijft De derde dinsdag in september een mooie traditie. Die ook dit jaar weer in het teken staat van de Gouden Koets, de koningin en het koffertje van de minister van Financiën.

Sowieso was de Miljoenennota de laatste jaren al bekend voordat de troonrede werd uitgesproken. En dat is prima, uitgelekt of niet. Het gaat bij Prinsjesdag ook een beetje om de tradie. En die moet gewoon in ere gehouden worden.

Rond 13.00 uur zal de Gouden Koets met daarin koningin Beatrix, prins Willem-Alexander en prinses Maxima vanaf Paleis Noordeinde in Den Haag naar de Ridderzaal rijden. Daar zal de koningin de troonrede voorlezen, waarna ze met haar gezelschap weer vertrekt naar het paleis.

Prinsjesdag, een mooie traditie

De politie zal de rit met de koets in goede banen leiden. Vorig jaar gooide een man een waxinehouder naar de koets, waardoor er nu extra aandacht is voor mogelijke eenmansacties. Ondanks alles is het publiek gelukkig nog gewoon welkom langs de route. Prinsjesdag trekt altijd veel mensen naar Den Haag. Sommigen staan 's morgens vroeg al hun best te doen om een goede plek te bemachtigen.

In de loop van de middag presenteert minister Jan Kees de Jager (Financiën) de rijksbegroting en de miljoenennota aan de Tweede Kamer. Woensdag en donderdag zal de Tweede Kamer de stukken met het kabinet bespreken tijdens de algemene politiek beschouwingen.

Geen opmerkingen: