donderdag 27 oktober 2011

Bonussen bij door de Staat gesteunde banken en verzekeraars nu niet meer alleen bij het grote publiek, inmiddels is er ook in de Tweede Kamer genoeg ergernis. Maar er kan zogenaamd niets aan gedaan worden. En dat is natuurlijk onzin.

Lekker zo'n vette bonus!

Lekker zo'n vette bonus!

Bonussen bij door de Staat gesteunde banken en verzekeraars nu niet meer alleen bij het grote publiek, inmiddels is er ook in de Tweede Kamer genoeg ergernis. Maar er kan zogenaamd niets aan gedaan worden. En dat is natuurlijk onzin. Er kan gewoon een wetswijziging komen dat de uigekeerde bonussen voor 100% belast moeten worden o.i.d.

Ondanks dat het kabinet geen mogelijkheden ziet om bonussen bij staatsgesteunde banken terug te hoopt minister Jan Kees de Jager (Financiën) met twee onlangs aangekondigde maatregelen de Tweede Kamer tegemoet te komen in de ergernis over de bonuscultuur bij banken.

De Kamer eiste dit voorjaar op initiatief van de PVV dat bonussen bij gesteunde banken als ING, ABN Amro en SNS Reaal met terugwerkende kracht tot 2008 100 procent zouden worden belast. De Jager meldt donderdag in een brief dat dat juridisch niet mogelijk is.

De ergernis in de Kamer ontstond toen bleek dat bij door de Staat gesteunde banken en verzekeraars nog steeds in ruime mate bonussen werden uitgekeerd. Als het 100 procent belasten niet zou kunnen, was volgens de PVV ook mogelijk om de bonussen te verrekenen met de vennootschapsbelasting.

Met een bonusverbod voor banken die om nieuwe steun vragen en voor banken die nog niet alle steun hebben terugbetaald, denkt De Jager op te treden in lijn met de wens van de Kamer. Daarnaast moet een bank meer belasting gaan betalen als aan een bestuurder een te hoge bonus is gegeven.

1 opmerking:

Anoniem zei

nee natuurlijk doen ze daar niets aan die rechtse rakkers want dan doen ze zichzelf tekort met de pvv voorop